Cei 11 militari aflati in elicopetrul BlackHawk prabusit in Florida, considerati morti. Doua cadavre au fost deja recuperate

13-03-2015 17:31


Elicopter BlackHawk

Cei 11 militari aflati la bordul elicopterului BlackHawk prabusit marti in statul american Florida sunt considerati morti, iar operatiunea s-a transformat din una de salvare in una de recuperare.

Declaratia a fost facuta de un oficial din cadrul Fortelor aeriene americane, citat de CNN.

Echipele de interventie se concentreaza acum pe recuperarea elicopterului militar, aflat in Lacul Santa Rosa, situat in apropierea bazei aeriene Eglin. In plus, se va incerca recuperarea celor sapte membri ai Fortelor navale si a patru membri ai Garzii Nationale care erau la bord si care sunt considerati morti.

"Decizia de a suspenda operatiunea de salvare este intotdeauna dificila", a declarat Layne Carter, un purtator de cuvant al Fortelor aeriene americane.

"Cu inimile indurerate, am decis suspendarea operatiunilor active de cautare si salvare. Gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de prietenii si rudele militarilor implicati in aceasta tragedie", a adaugat Carter.

Cadavrele a doi membri ai Garzii Nationale au fost recuperate joi, iar cautarile continua intr-o zona in care apa are adancimea de opt metri.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO