Cea mai nouă armă dezvoltată de ruși: drona subacvatică „invincibilă” care atinge 200 km/h

Ultima actualizare: 05-02-2019 07:04
Drona subacvatica Rusia
Ministerul rus al Apararii

Autoritățile ruse au creat o dronă subacvatică capabilă să călătorească cu o viteză de până la 200 de kilometri pe oră și la o adâncime de până la un kilometru.

Potrivit unei surse militare citate de TASS, Poseidon – cea mai nouă dronă subacvatică rusească – „poate străpunge orice submarin de război și alte sisteme inamice de apărare, datorită unui sistem complet autonom”.

Astfel, Poseidon va ajunge până la o adâncime de 1 kilometru și se va deplasa cu 200km/h.

„Vehiculul va fi unul invincibil, capabil să își lovească țintele cu precizie”, a mai adăugat sursa.

Potrivit RT, această nouă armă va fi transportată de un submarin cu reactor nuclear controlat de Forțeke Navale ruse. De exemplu, K-278 Komosomolts, un submarin cu propulsie nucleară a ajuns la un moment dat la o adâncime de 1.027 metri sub nivelul apei, în Marea Novegiei, a explicat Mikhail Khodarenok, expert nuclear.

„La 800 de metri adâncme, putea lansa torpile”, a explicat expertul.

În acest context, expertul a adăugat că este posibil ca Poseidon să fie, în realitate, mult mai puternică decât a precizat sursa militară, întrucât rușii aveau tehnologie avansată în domeniu încă din 1977.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO