Ce pedeapsă a primit un rus care a fotografiat un graffiti cu mesajul "Putin e gay"

Ultima actualizare: 08-05-2019 15:40
politie rusia
iStock

Un tânăr din Rusia s-a ales cu dosar penal pentru că a fotografiat un graffiti cu mesaj anti-Putin.

Kiril Poputnikov, un tânăr din oraşul rusesc Iaroslavl, a postat pe reţelele sociale o fotografie făcută în ultimele zile ale lunii martie, cu o secţie de poliţie pe care cineva scrisese cu spray-ul „Putin e gay”. Imaginea a fost preluată de două site-uri locale de ştiri, care au fost imediat blocate, printr-o decizie a autorităţilor locale.

Alte portaluri de ştiri din Rusia au şters ştirea, ca să nu aibă probleme cu legea, scrie Moscow Times. Iar marţi, Poputnikov a postat şi procesul-verbal întocmit de poliţie, care îl acuză că „a distribuit ilegal imaginea pe Internet, făcând-o publică, astfel că a fost văzută de un număr semnificativ de persoane şi distribuită de un număr mare de site-uri”. Rusul riscă acum o amendă de sute de mii ruble, poliţiştii anunţându-l momentan doar că a început urmărirea penală pe numele său.

“Am realizat greşeala acţiunilor mele şi am înţeles semnificaţia indecentă a termenului ofensator”, a scris Poputnikov, care nu este autorul inscripţiei, ci doar a pozat-o.

 

Legea prin care sunt pedepsiţi cei care îl insultă pe Putin

 

Pe 18 martie, Vladimir Putin a promulgat o lege care sancţionează ‘ofensele la adresa simbolurilor statului’ şi permite autorităţilor să blocheze materiale care dau dovadă de “lipsă de respect” faţă de autorităţi. Legea prevede, de asemenea, amenzi de până la 300.000 de ruble - circa 20.000 de lei - pentru autorii postărilor ”indecente” ce denotă o ”lipsă de respect flagrantă faţă de societate, ţară, simbolurile oficiale ruse, Constituţie sau autorităţi”. Recidiviştii riscă amenzi de două ori mai mari sau închisoarea timp de 15 zile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO