CE: "Iulia Timosenko este foarte bolnava si a intrat in greva foamei. Suntem profund ingrijorati"

Dată publicare: 25-04-2012 06:00
Dată actualizare: 15-06-2012 15:35


Iulia Timosenko

Presedintele Ansamblului parlamentar al Consiliului Europei (APCE) Jean-Claude Mignon si-a exprimat marti "profunda ingrijorare" cu privire la sanatatea opozantei ucrainene Iulia Timosenko care tocmai a inceput greva foamei, transmite AFP.

"Starea de sanatate a Iuliei Timosenko s-a degradat puternic in ultimul timp iar decizia sa de a incepe greva foamei nu poate decat sa-i agraveze situatia delicata", afirma Mignon intr-un comunicat.

"Lansez un apel catre toate autoritatile ucrainene pentru ca ele sa-i autorizeze fara intarziere pe reprezentantii comunitatii diplomatice internationale sa o viziteze pe Iulia Timosenko. De asemenea, este urgent ca medici independenti sa fie autorizati sa ii examineze starea de sanatate si sa ii acorde tratamentul de care are nevoie", a adaugat acesta.

Iulia Timosenko a inceput greva foamei marti, declarandu-se victima a violentelor din partea personalului penitenciarului in timpul spitalizarii sale de saptamana trecuta, a anuntat marti avocatul acesteia. Aceste acuzatii sunt negate de conducerea penitenciarului.

Comisia Europeana a solicitat marti autoritatilor ucrainene sa furnizeze "de urgenta explicatii" cu privire la situatia prizonierei si sustine ca "persoane competente independente si avocatii ei sa aiba acces imediat la aceasta pe o perioada suficienta".

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO