Ce a pățit tânăra din Suedia care a oprit deportarea unui afgan

Ultima actualizare: 05-02-2019 07:48
Elin Ersson, imigrant afgan deportare,
Fox News

Tânăra suedeză care a transmis în direct un protest dintr-un avion, pe un aeroport din Suedia, în încercarea de a opri expulzarea unui imigrant afgan este cercetată de încălcarea regulilor privin traficul aerian. Astfel, luni a început procesul acesteia.

Elin Ersson a trimis în direct pe Facebook protestul său de la 23 iulie de la bordul unui avion pe Aeroportul Göteborg Landvetter. În clipul în care se vede cum ea refuză să ia loc a devenit viral. Elin Ersson a fost de asemenea auzită în înregistrare spunând că şi alţi pasageri s-au ridicat în semn de sprijin, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Conflictul între Elin Ersson, un însoţitor de zbor al Turkish Airlines şi unii pasageri s-a rezolvat când bărbatul afgan şi tânăra suedeză au coborât din avion. Elin Ersson a spus că acţiona din motive morale şi că Afganistanul nu este o ţară sigură pentru întoarceri.

Avocatul său, Tomas Fridh, a contestat acuzaţiile. El a înaintat un document al unui doctor în Drept al Universităţii din Stockholm, Dennis Martinsson, care a pus sub semnul întrebării faptul că legislaţia aviatică se poate aplica pentru acuzaţiile lansate, precizând, de exemplu, că lui Elin Ersson i s-a cerut să se aşeze nu de către pilot, ci de către echipaj.

Dacă va fi găsită vinovată, tânăra riscă o amendă sau o pedeapsă cu închisoarea de până la şase luni.

Bărbatul afgan, în vârstă de 52 de ani, a fost ulterior expulzat în Afganistan. Respectivul zbor Turkish Airlines, care avea destinaţia Istanbul, a fost întârziat aproape două ore. Compania aeriană nu a cerut compensaţii, conform documentelor de la instanţă.

Procesul a început la un tribunal districtual din Göteborg. Reprezentanţii instanţei nu au putut preciza când este aşteptat verdictul.

Elin Ersson este membră a unui grup de activişti din Göteborg, în vestul ţării, care a organizat cu regularitate proteste împotriva expulzărilor către Afganistan.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO