Ce a făcut o femeie după ce a găsit o bucată din tortul de la nunta ei din 1968 în congelator
O femeie din Columbia Britanică făcea curățenie în congelator, când a descoperit un suvenir de la nunta ei din 1968 - o bucată de tort.
Rochelle Marr a declarat pentru CBC că a ascuns desertul după nuntă și că acesta a rămas tare ca piatra în ultimii 55 de ani, complet uitat în congelator.
„Am dat peste această bucată de tort de care uitasem și care a fost mutat din diferite congelatoare de-a lungul timpului, așa că m-am gândit că ar fi bine să mă uit la el și am văzut că era o dată sau un scris pe partea de jos a acestuia”, a povestit ea pentru postul de televiziune.
Scria: „Nu deschideți până în 2018”.
Marr și-a dat seama apoi că era tortul ei de nuntă - o prăjitură cu fructe - făcut de mama uneia dintre domnișoarele ei de onoare.
Ea a explicat pentru CBC că intenția ei a fost de a trăi o mică nostalgie a nunții, mâncând tortul împreună cu soțul ei, Brian Marr, la aniversarea a 50 de ani de căsătorie în acel an. Cu toate acestea, cuplul a uitat de mult de plan până atunci și, din păcate, Brian a murit în iunie 2023.
Când fiul lui Rochelle, Travis, a observat tortul în partea de jos a congelatorului săptămâna trecută și a auzit povestea, și-a încurajat mama să despacheteze tortul. Au desprins folia de aluminiu veche de zeci de ani și l-au decongelat.
În mod surprinzător, tortul a rezistat bine în timpul depozitării sale îndelungate în adâncurile congelatorului. „Arată foarte bine și miroase delicios”, a spus Rochelle.
Acum, ea intenționează să își respecte promisiunea făcută cu mult timp în urmă și să se bucure de tortul de epocă împreună cu Travis, frații săi și familiile lor data viitoare când vor fi împreună.
Travis a declarat pentru CBC că el și mama sa nu sunt îngrijorați dacă tortul a putut fi consumat în siguranță.
„Iubesc prăjitura cu fructe. Știu că multor oameni nu le place și știu că mulți oameni sunt sceptici cu privire la congelarea unui tort de fructe, dar am făcut câteva cercetări în această dimineață, iar cel mai vechi are aproximativ 161 de ani”, a explicat el.
Un expert în siguranța alimentară a confirmat pentru publicație că un conținut ridicat de alcool, zahăr și grăsimi al prăjiturii, împreună cu faptul că a fost înghețată în tot acest timp, a împiedicat probabil orice dezvoltare microbiană care ar putea provoca boli.