Ce a descoperit Poliția în casa unui canadian care a sunat din greșeală la Urgențe


Ultimul update: Joi 08 August 2019 14:14
Data publicarii: Joi 08 August 2019 14:12
Categorie: Stiri externe
arme

Un septuagenar canadian care a crezut că a sunat luni la un număr care oferea informaţii despre abonaţi a apelat de fapt poliţia, care a descoperit la domiciliul său şi 100 de arme de foc depozitate în condiţii improprii, informează AFP.

Poliţa federală canadiană (Royal Canadian Mounted Police) a anunţat miercuri că a descoperit 94 de puşti şi şase pistoale la reşedinţa bărbatului din Chebogue, provincia Nova Scotia (est).

Proprietarul, în vârstă de 73 de ani, deţinea armele în mod legal, însă nu le depozitase într-o manieră regulamentară, dezasamblate sau depozitate într-un dulap încuiat, astfel că poliţiştii i le-au confiscat şi l-au arestat pentru scurt timp.

Poliţia federală a descins luni la casa bărbatului, ca măsură de precauţie, pentru a-i asigura siguranţa, deşi acesta explicase la telefon că făcuse o eroare, apelând la 911, numărul poliţiei, când voia, de fapt să sune Paginile Albe, la 411.

Politica poliţiei este însă de a se deplasa la fiecare apel, chiar dacă numărul este greşit sau dacă cineva închide, în condiţiile în care poate fi vorba, spre exemplu, de o persoană rănită, care nu poate vorbi, sau de cineva care este direct ameninţat, a declarat pentru AFP Jennifer Clarke, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Nova Scotia.

Odată ajunşi la locuinţa bărbatului, poliţiştii au localizat rapid armele. "Erau chiar la vedere. De îndată ce agenţii noştri au intrat, le-au observat", a indicat caporalul Clarke.

Bărbatul a fost eliberat înaintea unui audieri în faţa tribunalului din Yarmouth pe 5 octombrie, a completat poliţia.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO