CE a atras atenția Guvernului Dăncilă. Reacție despre deciziile judiciare definitive

Dată publicare: 11-02-2019 20:37
Dată actualizare: 11-02-2019 20:44


comisia europeana

Comisia Europeană a atras atenția Guvernului de la București să nu permită contestarea hotărârilor judecătorești definitive.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Christian Wigand, a confirmat primirea de către prim-vicepreședintele Frans Timmermans a răspunsului la scrisoarea trimisă luna trecută Guvernului Dăncilă pe tema recursului în anulare.

”Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile din România despre posibilitatea unei ordonanțe de urgență privind recursul în anulare în urma a două decizii ale Curții Constituționale. Comisia a luat act deja de prima decizie a Curții, cea referitoare la completurile de 5 judecători (7 noiembrie), în ultimul raport MCV .

Certitudinea juridică, inclusiv respectarea hotărârilor judecătorești definitive („res iudicata”), este o componentă esențială a statului de drept. După cum a menționat Curtea Europeană de Justiție este important ca hotărârile judecătorești care au devenit definitive să nu mai poată fi repuse în discuție.

”De asemenea, ar fi important ca autoritățile române să acorde timpul necesar unei consultări ample cu sistemul judiciar și să evalueze cu atenție consecințele practice ale deciziilor Curții Constituționale și o recomandare să fie propusă.

După cum a spus Comisia în mod repetat, este esențial pentru România să revină pe drumul corect în lupta anticorupție, pentru a asigura independența justiției - și să evite pași înapoi.” a declarat Christian Wigand.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO