Cazul chelneritelor care au dezertat din Coreea de Nord. Ce li s-a spus familiilor lor: "Marionetele criminale le-au rapit"

Ultima actualizare: 15-05-2016 02:18
Coreea de Nord

In urma cu o luna, doisprezece tinere din Coreea de Nord, chelnerite la un restaurant, si managerul lor au dezertat in masa si au reusit sa fuga in Coreea de Sud, unde au cerut azil, scrie CNN.

Pentru autoritatile de la Seul, aceasta a fost o oportunitate de a continua propaganda impotriva regimului de la Phenian, in timp ce Coreea de Nord a catalogat dezertarea drept o actiune de rapire in masa.

Oficialii nord-coreeni le-au spus familiilor tinerelor ca acestea sunt tinute in carcere, la Seul, si ca le-a fost intrerupt orice contact cu lumea exterioara, dar si ca acestea au intrat in greva foamei si cer sa se intoarca acasa.

Pe de alta parte, guvernul sud-coreean sustine ca acuzatiile sunt false si ca fetele sunt in afara oricarui pericol. Rudele tinerelor vor sa fie reunite cu ele si sustin insa ca acestea sunt tinute departe de familie.

"Sora mea sufera in blestemata Coree de Sud, nemancata si inconstienta. Cand ma gandesc la asta, tremur de frica noaptea si nu pot dormi. Marionetele criminale din Coreea de Sud le-au rapit, vreau sa ii rup in bucati", a declarat sora uneia dintre chelnerite.

Crucea Rosie din Coreea de Nord a cerut ca autoritatile din Seul sa le permita fetelor sa se intalneasca cu familiile lor, intr-o zona demilitarizata de la granita, lucru pe care Coreea de Sud nu l-a acceptat inca.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO