Cazul care a traumatizat SUA, rezolvat dupa 33 de ani. Cine e ucigasul copilului cu zambet frumos

Ultima actualizare: 09-10-2012 21:46
Copil disparut

Politia din New York a anuntat joi seara ca un barbat a recunoscut ca l-a strangulat pe Etan Patz, un copil dat disparut in urma cu 33 de ani la Manhattan.

Pedro Hernandez, plasat in stare de arest, a marturisit ca l-a sufocat pe Etan (Patz), in urma cu 33 de ani, in pivnita unei bacanii din Manhattan, a declarat intr-o conferinta de presa Ray Kelly, seful politiei. "Noi credem ca este vinovat de comiterea acestei crime", a continuat el.

Ray Kelly a adaugat ca barbatul, pe atunci in varsta de 19 ani, l-a atras pe copil in pivnita magazinului in care lucra, oferindu-i un suc. Dupa ce l-a ucis, dintr-un motiv necunoscut, acesta s-a deberasat de cadavru punandu-l intr-un sac de plastic "la gunoi".

Seful politiei a precizat ca barbatul i-a condus pe anchetatori, miercuri seara, "la locul crimei".

Etan Patz a disparut pe 25 mai 1979 in cartierul SoHo (in sudul Manhattanului), aceasta fiind prima data cand parintii sai ii permiteau sa mearga singur pana la statia autobuzului scolar, la mai putin de 100 de metri de locuinta.

El a fost abordat de Hernandez "la statia de autobuz", a precizat Kelly.

Seful politiei din New York a adaugat ca anchetatorii cred marturia acestuia, din cauza "detaliilor pe care le-a furnizat".

Barbatul, de origine portoricana, nu are cazier judiciar, iar seful politiei a adaugat ca acesta nu si-a explicat actul.

Politia a ajuns la el luna trecuta, pe baza unei marturii.

Disparitia misterioasa a baiatului cu un zambet frumos, a carui fotografie, facuta de tatal sau, un fotograf, a fost amplasata la vremea respectiva pe sticlele de lapte, intr-o incercare de a face ancheta sa avanseze, a traumatizat intreaga America.

Milioane de parinti le-au interzis, ulterior, copiilor lor sa se duca singuri la scoala sau sa se joace afara.

In 1983, presedintele Ronald Reagan a proclamat ziua de 25 mai Ziua Nationala a Copiilor Disparuti. Centrul National american pentru Copii Disparuti (NCMEC) a fost creat in anul urmator.

Parintii lui Etan locuiesc, in continuare, in acelasi apartament si au fost avertizati in legatura cu aceasta marturisire.

In aprilie, dupa ani de liniste, politia orasului si FBI (politia federala) au redeschis ancheta, cu mare "zgomot", sapand in pivnita de la coltul strazii.

Inarmati cu picamere, zeci de anchetatori au spart o dala de beton a pivnitei pana la pamant si pana la baza peretilor, dupa care au luat fragmente pentru a le examina. Dar se pare ca nu au gasit nimic.

Hernandez este cel putin al treilea barbat identificat ca suspect in acest caz, dar primul care a fost inculpat.

Un detinut, condamnat pentru agresarea altui copil, Jose Antonio Ramos, prietenul fostei bone a lui Etan, a fost suspectat, in trecut, si gasit vinovat, in cursul unei proceduri civile.

Luna trecuta, a aparut si numele unui alt barbat, Othniel Miller, care il cunostea pe baiat si care muncea in apropiere de domiciliul acestuia, deoarece il utiliza la vremea faptelor pivnita perchezitionata de catre anchetatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO