Cazul băiețelului care a căzut într-un puț de 100 metri. Imagini din interior. VIDEO


Ultimul update: Joi 17 Ianuarie 2019 15:31
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 15:16
Categorie: Stiri externe
copil cazut in put

Eforturi continuau joi în Spania, în vederea găsirii lui Julen, un băiat în vârstă de doi ani blocat de duminică într-un puţ foarte strâmt şi adânc, cu speranţe tot mai mici de a fi găsit în viaţă, relatează AFP.

 

Autorităţile, care nu vreo probă că băiatul ar fi în viaţă, au început să foreze un tunel vertical, paralel cu puţul, cu un diametru de 25 de centimetri şi adânc de aproximativ 100 de metri în care a căzut băiatul, transmite News.ro.

Un strat de pietre şi pământ, antrenat de copil în cădere, la aproximativ 70 de metri adâncime, împiedică salvatorii să ajungă la Julen, care ar fi blocat dedesubt.

Un al doilea tunel urmează să fie săpat, oblic, în încercarea de a ajunge la copil, însă natura terenului, în comuna Totalan, lângă Malaga, complică sarcina.

În privinţa tinelului ”vertical avansă, fără probleme majore”, a declarat pentru presă inginerul Juan Lopez, care paticipă la lucrări, însă celălat ridică ”probleme”, a adăugat el.

O reuşită ”în mai puţin de două zile este complicată”, a adăugat el în faţa presei.

Tatăl băiatului

Potrivit familiei, Julen se juca duminică pe un teren, în timp ce părinţii săi luau masa în apropiere, atunci când băiatul a căzut în acest puţ nesemnalat, săpat cu scopul de găsi apă şi apoi abandonat.

Între întreprinderile care participă la căutări se află Stockholm Precision Tools AB, o companie suedeză care a contribuit în 2010 la salvarea celor 33 de mineri chilieni, blocaţi timp de 69 de zile sub pământ.

Această cursă contracronometru aminteşte alte cazuri - al lui Alfredo Rampi, un copil italian găsit mort într-un puţ, în apropiere de Roma, în 1981, sau al lui Jessica McClure, o fată în vârstă de 18 luni găsită în viaţă, în octombrie 1987, după 57 de ore pe fundul unui puţ de nouă metri adâncime.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO