Caz incredibil in Marea Britanie. Doi barbati au murit dupa ce au fost transplantati cu rinichi infestati cu viermi

20-11-2014 10:03


Britanici rinichi

Doi britanici, Robert Stuart, in varsta de 67 de ani, si Darren Hughes, in varsta de 42 de ani, au murit dupa ce au primit rinichii infestati cu viermi, care cauzeaza meningita, ai unui alcoolic.

 

Transplantul a avut loc la Spitalul Universitar din Tara Galilor, iar ambii pacienti au murit din cauza unor inflamatii ale creierului, provocate de parazitii din rinichi, potrivit Sky News.

Un specialist britanic a explicat ca, inainte de transplant, au existat cinci centre care au respins organele, iar doctorii stiau ca donatorul a murit de meningita.

Tatal lui Darren Hughes a spus ca n-ar fi semnat consimtamantul pentru transplant pentru fiul sau, care suferea de mai multe dizabilitati, daca ar fi stiut ca organele vin de la un alcoolic. "I-am semnat certificatul de moarte", a spus acesta.

In urma anchetei, a fost descoperit ca si alte organe ale donatorului, ochii, inima si plamanii, au fost respinse de alte spitale.

Ca si in cazul tatalui lui Darren Hughes, sotia lui Robert Stuart sustine ca acesta nu a fost informat corect asupra provenientei organelor.

Sursa: Sky News

VIDEO PROTVPLUS.RO