Câți migranți a ascuns un român în compartimentul secret din mașină. Pedeapsa primită


Ultimul update: Miercuri 17 Aprilie 2019 11:22
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2019 11:13
Categorie: Stiri externe
român arestat în UK

Un șofer român de 20 de ani, care a încercat să introducă ilegal în Marea Britanie șapte persoane, ascunse într-un compartiment secret din microbuzul său, a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare.

Liviu B. a ascuns cinci adulți și doi copii, toți din Afganistan, după un perete fals amplasat între scaunele pasagerilor din spate și compartimentul de bagaje, relatează BBC NEWS.

”Când ofițerii au căutat vehiculul, au descoperit că a fost creat un perete fals între scaunele pasagerilor din spate și zona de bagaje. În spațiul creat erau șapte persoane, inclusiv doi minori”, a declarat Paul Morgan, de la Poliția de Frontieră.

Liviu B. a fost arestat și a pledat vinovat la Curtea din Canterbury pentru acuzația de trafic de migranți și a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare.

”Autovehiculul a fost adaptat pentru contrabandă. Nu exista nicio cale ca oamenii să fie ascunși în interiorul partiției fără asistență externă. Scaunele din spate, care au fost înșurubate, trebuiau scoase pentru a avea acces în compartiment”, a mai declarat Paul Morgan.

Autoritățile britanice spun că viața persoanelor ascunse în compartimentul secret a fost pusă în pericol.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC NEWS

VIDEO. Momentul in care un om de afaceri roman e jefuit de 500.000 de lei, surprins de camere
VIDEO PROTVPLUS.RO