Câți bani a primit familia lui Neil Armstrong, după ce a acuzat un spital de malpraxis

Ultima actualizare: 24-07-2019 15:26
Neil Armstrong - 4
Getty

Moștenitorii astronautului Neil Armstrong au primit 6 milioane de dolari despăgubiri, după ce familia a acuzat de malpraxis spitalul în care acesta a fost internat înainte să moară.

Potrivit documentelor depuse la o curte de justiţie din Cincinnati, Ohio, devenite publice marţi, suma de 6 milioane de dolari a fost împărțită de 10 dintre rudele primului om care a pășit pe Lună.

Mai multe imagini în galeria foto

Neil Armstrong a fost internat în august 2012 la spitalul Mercy Health-Fairfield pentru o intervenţie la inimă. În urma acesteia, au apărut complicaţii şi astronautul a murit pe 25 august 2012, la vârsta de 82 de ani.

Fii lui Armstrong, Mark şi Rick, au susţinut că îngrijirea primită la spitalul Mercy Health-Fairfield l-a costat viaţa pe tatăl lor, scrie News.ro.

Într-o declaraţie făcută în septembrie 2014, spitalul şi îngrijitorii au susţinut că tratamentul a fost corect. Instituţia a fost de acord cu înţelegerea de 6 milioane de dolari pentru a evita publicitatea pe care ar fi făcut-o moştenitorii lui Armstrong.

Maureen Richmond, purtătoarea de cuvânt a spitalului, a transmis că nu pot fi divulgate detalii privind acordul, deoarece familia pacientului şi autorităţile doresc să menţină chestiunea privată.

Soția lui Armstrong, Carol, a declarat pentru New York Times că a semnat înţelegerea, ca executor, dar nu a primit niciun ban.

Cea mai mare parte din acord, 5,2 milioane de dolari, a fost împărţită între fiii lui Armstrong. Fratele şi sora lui au primit câte 250.000 de dolari, iar cei şase nepoţi, câte 24.000 de dolari. Onorariul avocatului a fost de 160.000 de dolari.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO