Cățel dispărut în SUA, găsit captiv între doi pereți. Cum a ajuns acolo

Dată publicare: 20-07-2021 08:07
Dată actualizare: 20-07-2021 09:43


Un cățel dat dispărut într-un oraș din statul american Ohio a fost găsit după cinci zile, captiv între doi pereți ai unui garaj părăsit.

 

Patrupedul a avut mare noroc: a fost auzit de o femeie ieșită la plimbare cu propriul ei câine.

Ca să-l salveze, pompierii au spart peretele din cărămidă și l-au redat stăpânei, care credea că animalul e bine-mersi, departe de casă.

Întâmplarea a avut loc într-un cartier din orașul american Cincinnati. Zile la rând, o localnică și-a căutat peste tot cățelușa dispărută din curte.

Connie Frick, proprietară: ”Nu m-am simțit deloc fără speranță. Credeam că cineva a luat-o acasă sau a găsit un loc unde să stea și asta e ceea ce s-a întâmplat”.

Patrupedul, botezat Gertie, a fost descoperit abia după cinci zile, captiv între două ziduri, de o vecină care își plimba câinele în zonă.

Vanessa Roland, vecină: ”Am auzit scâncete și am început să vorbesc cu ea, câinele meu era și el acolo și lătra pentru că a auzit scâncetele la rândul lui, iar eu mă gândeam că e vorba de un cățel”.

 

”Era foarte entuziasmată, toată lumea o copleșea cu iubire”

 

Femeia a chemat imediat pompierii, care au spart peretele și au reușit să extragă cu bine cățelușa.

Connie Frick: ”A căzut prin acoperișul unui garaj dărăpănat, din ceea ce ne-au spus (pompierii). A căzut prin acoperiș, un zid vechi fusese înlocuit cu unul din bolțari, iar ea a rămas prinsă între cele două ziduri”.

Proprietara cățelușei spune că Gertie trăia în sălbăticie înainte să fie adoptată, și crede că asta a salvat-o.

Vanessa Roland: ”Cred că a știut cum să ceară ajutor. E un câine inteligent și a știut că trebuie să ne dea de știre că era acolo”.

Reîntâlnirea a fost una emoționantă, și pentru cățelușă, și pentru stăpâna ei.

Connie Frick: ”Era foarte entuziasmată, toată lumea o copleșea cu iubire, pompierii erau atât de fericiți”.

Tot pompierii, de data asta cei italieni, au fost eroi în cazul unui alt cățel, rămas înțepenit cu capul într-un gard, în orășelul italian Isernia. Salvatorii au reușit să scoată puiul de ciobănesc german viu și nevătămat și l-au returnat stăpânilor săi.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO