Sagrada Familia va primi autorizaţie de construcție, la peste 130 de ani de la începerea lucrărilor


Ultimul update: Sambata 08 Iunie 2019 18:18
Data publicarii: Sambata 20 Octombrie 2018 08:22
Categorie: Stiri externe

La peste 130 de ani de la începerea lucrărilor, catedrala Sagrada Familia din Barcelona va primi în sfârşit autorizaţie de construire, au informat consiliul oraşului şi blogul oficial al monumentului, potrivit Reuters.

Macarale şi schele înconjoară şi în prezent turlele ornamentate ale celui mai faimos monument proiectate de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care atrage circa 20 de milioane de vizitatori anual. Ferestrele cu vitralii au fost instalate în ultimul moment înainte de vizita papei din 2010, scrie Agerpre

Potrivit unui acord anunţat joi, catedrala va plăti autorităţilor municipale 36 de milioane de euro pentru finanţarea sistemului de transport public din Barcelona şi pentru modernizarea străzilor din vecinătate, punând astfel capăt unei dispute referitoare la legalitatea construcţiei.

O parte din sumă va fi destinată construirii unei căi de acces direct la monument şi extinderii intrărilor care există în prezent, a precizat consiliul într-un comunicat.

Proiectul lui Gaudi conţine 18 turnuri dedicate celor 12 apostoli, patru evanghelişti, lui Isus şi Fecioarei Maria şi include elemente moderniste, de Art Nouveau precum şi gotice tradiţionale.

Construcţia catedralei Sagrada Familia este prevăzută să fie finalizată în 2026, cu ocazia centenarului morţii lui Gaudi. Artistul a fost lovit de un tramvai în 1926 când doar un sfert din clădire era finalizat, iar construcţia a înaintat greu şi sporadic de atunci, ritmul devenind mai rapid în ultimii ani.

Odată cu acordarea autorizaţiei, o comisie din care vor face parte şi locuitori ai oraşului va fi stabilită pentru a se ocupa de finalizarea proiectului.

Anul în care va fi restaurată complet Sagrada Familia. Un lift îi va duce pe vizitatori în vârf
Poliția catalană a evacuat catedrala Sagrada Familia din Barcelona
VIDEO PROTVPLUS.RO