Catastrofă în Sudan. Cel puțin 23 de oameni au murit în urma unei explozii puternice

Ultima actualizare: 04-12-2019 07:30
explozie
Getty

Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 130 au fost rănite marţi în incendiul unei uzine la nord de Khartoum, provocată de explozia unui camion-cisternă conţinând gaz, a informat guvernul sudanez.

Un fum dens negru s-a ridicat în aer în timpul incendiului, iar sectorul a fost izolat de poliţie, potrivit martorilor şi unui corespondent al agenţiei France Presse.

Ambasada Indiei la Khartoum a anunţat pe site-ul său că 50 de cetăţeni indieni erau angajaţi ai uzinei şi că unii dintre aceştia figurează printre victime, fără să ofere mai multe detalii, relatează Agerpres.

Într-un comunicat, guvernul a făcut cunoscut că "23 de persoane au fost ucise şi alte peste 130 rănite într-un incendiu produs într-o zonă industrială", provocat de "explozia unui camion-cisternă conţinând gaz".

Potrivit primelor informaţii strânse la faţa locului, în uzină lipseau materialele de securitate, a subliniat guvernul.

„Au fost, de asemenea, produse inflamabile depozitate incorect, ceea ce a permis propagarea focului", precizând că a fost deschisă o anchetă.

Răniţii au fost transportaţi la mai multe spitale şi medicii care erau liberi au fost chemaţi în ajutor, potrivit unui comitet de medici constituit în cadrul mişcării de protest care a zguduit Sudanul între decembrie 2018 şi august 2019.

„Explozia a fost puternică. Mai multe maşini parcate în vecinătate au fost şi ele cuprinse de flăcări", a declarat un angajat al unei firme din vecinătate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO