Catastrofa aviatica din Ucraina. Explozii puternice in zona prabusirii avionului, dupa sosirea expertilor internationali


Ultimul update: Duminica 03 August 2014 07:07
Data publicarii: Joi 31 Iulie 2014 14:28
Categorie: Stiri externe
Mh17

Mai multe explozii puternice s-au auzit joi in apropiere de locul prabusirii avionului malaysian, in estul Ucrainei, in zona controlata de separatisti, la scurt timp dupa sosirea expertilor internationali, relateaza Mediafax.

O coloana de fum putea fi vazuta in zona, la mai putin de zece kilometri de locul in care se afla in continuare fragmente din cadavrele victimelor si din epava avionului malaysian prabusit la 17 iulie. Expertii olandezi si australieni au sosit joi la locul prabusirii avionului malaysian in estul Ucrainei, dupa mai multe incercari esuate, incepand de duminica, din cauza luptelor din proximitate, a anuntat Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE).

"Observatorii misiunii OSCE au ajuns la locul prabusirii cursei MH17, pentru prima data dupa aproape o saptamana, insotiti de patru experti olandezi si australieni",
a anuntat organizatia pe Twitter, adaugand ca acestia au folosit o ruta diferita fata de zilele trecute.Armata ucraineana a anuntat joi dimineata ca isi va suspenda pentru o zi ofensiva din est impotriva separatistilor prorusi, la cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a permite accesul expertilor internationali la locul prabusirii avionului.

Parlamentul aproba trimiterea de personal olandez si australian inarmat in estul Ucrainei

Parlamentul ucrainean a aprobat joi trimiterea la locul prabusirii avionului malaysian a fortelor armate olandeze si australiene, numarul acestora putand fi de maximum 950 de persoane, a anuntat presedintele Legislativului, Oleksandr Turcinov, in urma unui vot cu usile inchise.

Conform textului acordurilor disponibil pe site-ul Parlamentului, misiunea olandeza este compusa din "personal militar si non-militar" ce poate ajunge pana la 700 de persoane. Australia are dreptul de a trimite personal de "politie, militar si civil", pana la 250 de persoane.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborat la 17 iulie, in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de rebelii sustinuti de Moscova. Kievul si occidentalii i-au acuzat pe separatisti si pe protectorii lor de la Kremlin ca sunt responsabili de aceasta catastrofa.

 

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO