Cât costă un pachet regal pentru oaspeții care vor asista la nunta prințului Harry

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 10 Aprilie 2018 09:18
Categorie: Internaţional

Urmează un eveniment care atrage atenţia întregii lumi - nunta prințului Harry.

A mai rămas mai puţin de o lună şi jumătate până atunci, iar capitala britanică se pregăteşte să fie luată cu asalt de turişti. Hotelurile din toată Londra, dar mai ales cele de lux, au lansat pachete speciale pentru această ocazie.

Păturile trebuie să fie neapărat de dimensiuni regale, steagul Angliei nu strică niciodată şi totul, până şi băuturile, trebuie să arate luxos.

În 2011, nunta prințului William cu Kate Middleton a adus la Londra 600.000 de turişti în plus faţă de numărul obişnuit. 60 la sută dintre ei au fost britanici şi 40 la sută străini. Aşa că hotelurile pregătesc deja, de luni bune, pachete speciale pentru nunta prinţului Harry cu fosta actriţa Meghan Markle.

Matteo Moscatelle, barman la Zetter Townhouse: "Ne aşteptăm să fim foarte-foarte ocupaţi în această perioadă."

La Zetter Townhouse, de exemplu, în toată luna mai, turiştii pot închiria camere decorate în culorile Union Jack, steagul Marii Britanii. Preţurile pornesc de la 410 lire sterline pe noapte şi includ un manual de etichetă britanică, un mic dejun englezesc complet şi încă o gustare cu trimiteri la ţările celor doi miri.

Matteo Moscatelle, barman la Zetter Townhouse: "Aici avem ceaiul de după-amiază, care e şi britanic şi american în acelaşi timp. Avem produse de patiserie servite cu unt şi cornuri cu căpşuni. Jos avem partea americană. Ceva sărat de genul macaroane cu brânză sau hotdog cu chili."

Mai aproape de centrul Londrei şi la câteva minute de Palatul Buckingham, în Piccadilly Circus, se află Hotel Cafe Royal. Conducerea se laudă că lady Diana, mama prinţului Harry, venea frecvent aici.

Guillaume Marly, directorul Hotel Cafe Royal: "Venea să ia ceaiul de după-amiază aici. Avea masa şi locul ei unde stătea."

Pachetul regal de aici include cazare într-un apartament cu vedere la strada Regent şi Piccadilly Circus. Oaspeţii vor fi duşi cu limuzină la Windsor, unde are loc nunta, şi vor avea acces preferenţial la obiectivele turistice şi la furnizorii casei regale. Toată distracţia costă însă 2.600 de lire sterline pe noapte. Iar pentru încă 4.000, răsfăţul continuă cu un meci de polo. Şi nu e tot!

Guillaume Marly, directorul Hotel Cafe Royal: "O plimbare cu elicopterul deasupra Londrei, în care veţi vedea de sus palatul Buckingham, The Mall, unde vor avea loc procesiunile, etc. O şansă minunată de a vedea acest oraş într-o lumină diferită."

Iar în Covent Garden, hotelul One Aldwych mizează pe barmanul său premiat, ca să se diferenţieze de concurenţă. Botezat The Royal Cup, cockteilul conţine gin, lichior de şoc şi ceai.

Pedro Paul, barman la One Aldwych: "Este sărbătoare, aşa că trebuie să bem şampanie, deci completăm cocktailul cu şampanie şi, ca să adăugăm o tuşă regală, punem şi nişte aur comestibil."

Într-un loc, oaspeţii vor găsi pe pat un buchet din florile preferate ale lui Meghan - bujori şi mirt. Pachetul special de cazare porneşte de la 345 de lire sterline.

Fostul Principe Nicolae şi soția sa au ajutat la împădurirea unui deal din Cluj
Fostul Principe Nicolae şi soția sa au ajutat la împădurirea unui deal din Cluj
VIDEO PROTVPLUS.RO
Strasbourg
Internauții aduc un omagiu victimelor atacului din Strasbourg. FOTO
Momentul în care oamenii blocați pe un stadion cântă Marseilleza, în memoria victimelor din Strasbourg. VIDEO
Reacția simpatizanților ISIS, după atacul din Strasbourg. Atacatorul ar fi frecventat grupuri de islamiști
Atacul din Strasbourg. Reacția lui Jean-Claude Juncker și Antonio Tajani
Cine este atacatorul din Strasbourg. Are 29 de ani și era considerat „un risc pentru securitate”
Atacul din Strasbourg. MAE: „Nu au fost confirmate victime de cetățenie română”
Dan Nica
Atac armat în Strasbourg. Europarlamentar român: ”Oraș aflat sub teroare”
Moment stânjenitor pentru Theresa May. A rămas blocată în mașină, de față cu Merkel. VIDEO
Atac armat în Strasbourg: cel puțin 4 morţi. Atacatorul, în continuare liber. A fost deschisă o anchetă pentru terorism VIDEO
Scene incredibile în Biroul Oval: Trump a început să se certe cu opoziția. VIDEO
Atac armat într-o catedrală din Brazilia. Sunt cel puţin 6 morţi
Momentul în care un bărbat pătrunde ilegal în curtea Parlamentului. „Venim după voi, politicienilor!”