Captură istorică în Italia, poliția a confiscat peste o tonă de cocaină. Unde era ascunsă


Ultimul update: Joi 14 Noiembrie 2019 17:57
Data publicarii: Joi 14 Noiembrie 2019 17:34
Categorie: Stiri externe
droguri confiscate pe vapor

Autorităţile italiene au confiscat 1,2 tone de cocaină dintr-un container cu banane sosit în portul Gioia Tauro din Calabria, sudul ţării, venind din America de Sud şi cu destinaţia Germania.

Drogurile, ascunse în 144 de cutii cu banane aflate într-un container frigorific, au fost descoperite prin sondaj cu ajutorul echipamentelor radiografice. Cocaina ar fi valorat pe piaţa neagră cel puţin 250 milioane de euro, relatează Agerpres.

Potrivit comunicatului, se confirmă astfel rolul 'central al zonei şi portului Gioia Tauro ca nod de tranzit prioritar pentru marile traficuri cu cocaină' realizate de Ndrangheta, mafia calabreză.

 

Captură istorică

 

Ministrul de interne Luciana Lamorgese a adresat felicitări direcţiei regionale de luptă antimafia şi agenţilor implicaţi într-una 'din cele mai importante confiscări de cocaină efectuate pe teritoriul naţional'.

Operaţiunea a fost realizată printr-o cooperare strânsă între carabinieri şi agenţia vamală din Gioia Tauro, cel mai mare port de containere din Italia şi al zecelea din Europa, şi la care a participat şi Europol.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO