Cana de ceai care costa 10.000 de dolari. Unde se gaseste sortimentul ce valoreaza de 3 ori mai mult decat greutatea in aur
Da Hong Pao, o planta chinezeasca cu origini foarte vechi, produce unul dintre cele mai scumpe sortimente de ceai din lume.
In 2002, un individ a investit o suma de aproximativ 28.000 de dolari pentru a cumpara 20 de grame din legendarul ceai Da Hong Pao. Chiar si pentru o tara in care servirea ceaiului reprezinta o arta cu o vechime de 1500 de ani, pretul este incredibil de ridicat, scrie BBC.
Un gram de ceai poate ajunge pana la 1400 de dolari. “Sortimentul original este atat de scump pentru ca, in prezent, mai exista foarte putini arbori de acest fel”, explica Xiangning Wu, un maestru al ceaiului.
Nu numai chinezii sunt interesati de acest ceai, ci si englezii. In trecut, un botanist britanic a venit in muntii Wuyishan intr-o misiune secreta, pentru a obtine informatii despre ceaiul Da Hong Pao si pentru a gasi o cale de a-l cultiva in alta parte.
Ultima data cand ceaiul Da Hong Pao a fost cules a fost in 2005. Localnicii din zona Wuyishan sunt de parere ca arborii nu vor mai produce ceai mult timp de acum inainte.
Ei estimeaza ca ultimele grame de ceai, detinute de colectionarii care usuca plantele in fiecare an pentru a le amplifica aroma, vor avea o valoare din ce in ce mai mare, poate chiar comparabila cu a diamantelor.