Campanie impotriva SIDA: flash-mob intr-un prezervativ gigant!

Ultima actualizare: 07-11-2012 18:53

Unul dintre cele mai interesante flashmob-uri organizate in cadrul unei campanii impotriva SIDA s-a tinut zilele trecute la Milano.

Peste 100 de studenti au acceptat sa intre intr-un prezervativ gigant pentru a transmite un mesaj important intregii lumi! SIDA este o boala care nu iarta pe nimeni, indiferent de varsta.

Scopul evenimentului il reprezinta atat atentionarea tinerilor cu privire la virusul HIV, cat si strangerea de fonduri pentru ajutorarea femeilor si copiilor blonavi de SIDA din Zimbabwe.

Situatia la noi in tara

"De la aparitia, in 1985, a primului caz de HIV/SIDA, in Romania au fost inregistrati 16.077 de bolnavi, 5.534 au murit, iar 563 au fost pierduti din evidenta. Cand am lansat programul national de HIV/SIDA si am avut acces la terapiile cele mai moderne de tratament, ne-am propus ca tinta sa ajungem la 500 de cazuri noi pe an sau chiar mai putin. In 2009, putem spune ca am atins aceasta tinta, cu 340 de cazuri noi in 2009. Asta inseamna ca atat campaniiile de prevenire, cat si tratamentele bune au limitat aparitia bolii ", a explicat, joi, Streinu Cercel, cu ocazia Zilei Mondiale de lupta impotriva infectiei cu HIV/SIDA - 1 decembrie.

Aproape 7.000 de persoane sunt infectate zilnic la nivel mondial, peste 95% provenind din tarile sarace.

In lume, de la debutul epidemiei, aproximativ 60 de milioane de persoane au fost afectate de HIV/SIDA si circa 25 de milioane au decedat din cauze legate de aceasta maladie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO