Camera de joaca plina cu bile, modalitatea prin care o firma britanica le stimuleaza creativitatea angajatilor

Ultima actualizare: 02-03-2015 07:09

Companiile din Europa calcă pe urmele gigantilor Google si Facebook ai le ofera angajatilor un mediu ce incurajeaza creativitatea.

Poate fi vorba de o oaza de verdeata, cu fotolii confortabile, sau de o sală cu mese de biliard.

Mai putin obisnuita e solutia gasita de o firma de design din Marea Britanie. A pus la punct o camera de joaca plina cu bile, care seamana cu cele pentru copii si la care tanjesc poate, in secret, multi adulti.

Aceasta este atmosfera din timpul sedintei, intr-o mica firma de design din Londra. Nici urma de stres si de fete incruntate. Iar un intens schimb de idei este intrerupt din cand in cand de o bataie cu bile.

Pentru a incuraja creativitatea, compania a creat o camera de joaca, plina cu 81 de mii de bile albe, in care angajatii plonjeaza ca la piscina, ori fac tumbe. Joaca ii relaxeaza, iar ideile bune vin mai usor.

"Este un mediu in care nu trebuie sa ai grija indeplinirii unei sarcini imediate. Esti mai productiv, mai odihnit, mai deschis la noi idei, mai energic", spune Jack Hart, angajat al firmei.

Cei carora nu le place sedinta in bile, pot opta sa se relaxeze cu o partida scurta de biliard. Asigurandu-le angajatilor un colt de relaxare, compania s-a inspirat din sediile unor giganti precum Google si Facebook. Acestia au instalat in cladiri tobogane, jocuri de toate felurile si au creat oaze verzi pentru angajatii lor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO