Călătorii sosiţi în Anglia din ţări de pe „lista roșie”, care încalcă regulile de carantină, riscă pedeapsa cu închisoarea

09-02-2021 16:23


carantina

Călătorii care se întorc din țările care se află pe „lista roșie” în Marea Britanie vor trebui să plătească aproape 2.000 de euro pentru a fi carantinați în hoteluri timp de 10 zile, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății.

Guvernul a rezervat 4.600 de camere în 16 hoteluri pentru cei care sosesc din anumite țări, iar măsura va intra în vigoare de luni, potrivit Sky News.

Acțiunea a fost luată din cauza îngrijorării guvernului cu privire la apariția noilor tulpini de coronavirus.

„Pasagerii vor putea intra în Marea Britanie numai printr-un număr mic de porturi. Când vor ajunge, vor fi însoțiți la un hotel, care va fi închis pentru oaspeții care nu sunt în carantină, timp de 10 zile sau mai mult, dacă au test pozitiv”, a mai spus Hancock.

El a mai adăugat că cei plasați în carantină la hotel vor „trebui să rămână în camerele lor și, desigur, nu li se va permite să se amestece cu alți oaspeți”.

Cei care nu intră în carantină se confruntă cu amenzi de până la 11.000 de euro, în timp ce oricine încearcă să ascundă că a fost într-o țară de pe „lista roșie” în cele 10 zile înainte de întoarcerea în Marea Britanie riscă să fie condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

„Oamenii care încalcă aceste reguli ne pun pe toți în pericol”, a mai spus el.

Secretarul a confirmat, de asemenea, că cei care sosesc din toate țările, nu doar cele de pe „lista roșie”, vor fi obligați acum să prezinte și un test PCR.

Oricine intenționează să călătorească în Marea Britanie de luni va trebui să rezerve aceste teste printr-un portal online înainte de călătorie.

In cazul in care un test este pozitiv, persoana respectivă va trebui să intre în carantină timp de 10 zile și vor primi îngrijiri medicale.

„Orice test pozitiv va fi supus automat secvențierii genomice pentru a confirma dacă este vorba de o tulpină care provoacă îngrijorare”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie.

De asemenea, pot fi date amenzi de până la 2.000 de lire sterline și este luată în calcul o posibilă prelungire a perioadei de carantină la 14 zile pentru cei care nu respectă noile reguli.

Cele 33 de țări aflate în prezent pe „lista roșie” a Regatului Unit sunt: Angola, Argentina, Bolivia, Botswana, Brazilia, Burundi, Capul Verde, Chile, Columbia, Republica Democrată Congo, Ecuador, Eswatini, Guyana Franceză, Guyana, Lesotho, Malawi, Mauritius, Mozambic, Namibia, Panama, Paraguay, Peru, Portugalia, Rwanda, Seychelles, Africa de Sud, Surinam, Tanzania, Emiratele Arabe Unite, Uruguay, Venezuela, Zambia, Zimbabwe.

Sursa: Sky News


VIDEO PROTVPLUS.RO