Britanicii vor primi vouchere în valoare de 600 milioane $ pentru a lua masa în oraș

Ultima actualizare: 08-07-2020 18:37
Orașul în care locuitorii vor primi 50 de euro pentru a-i cheltui în restaurante, după relaxarea restricțiilor
AFP

Guvernul britanic va acorda populaţiei vouchere în valoare de 500 milioane de lire sterline (625 milioane de dolari), în ideea de a creşte cheltuielile în restaurante, cafenele şi pub-uri care au avut de suferit din cauza carantinei.

În luna august, cetăţenii britanici vor primi vouchere de reducere intitulate "Mănâncă în oraş pentru a da o mână de ajutor". Pe baza acestui voucher, cine va lua masa în oraş va primi o reducere de până la 10 lire sterline pentru fiecare persoană, inclusiv copiii.

"Acesta este un moment unic. Trebuie să dăm dovadă de creativitate", a declarat ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, adăugând că o astfel de măsură de stimulare nu a fost încercată până acum în Marea Britanie, scrie Agerpres.

Reducerea poate fi utilizată în mod neliminat în luna august şi va fi valabilă în zilele de luni, marţi şi miercuri, în ideea de a încuraja populaţia să ia masa în oraş pe întreg parcursul săptămânii, nu doar în weekend. Voucherele nu pot fi utilizate pentru a cumpăra alcool.

Industria restaurantelor din Marea Britanie, care avea 1,8 milioane de angajaţi înainte de criză, a pierdut mai multe mii de locuri de muncă. După ce măsurile de izolare au fost relaxate parţial în ultimele zile, doar numărul clienţilor pub-urilor şi restaurantelor a revenit la jumătate faţă de situaţia de dinaintea crizei.

Tot pentru a ajuta industria ospitalităţii (adică hoteluri, restaurante, baruri dar şi parcuri de distracţii şi grădini zoologice) şi sectorul turismului din Marea Britanie, ministrul de Finanţe a anunţat că Taxa pe Valoarea Adăugată va fi redusă, de la 20% până la 5%, pentru o perioadă de şase luni, ceea ce reprezintă un efort de patru miliarde de lire sterline.

Kate Nicholls, directorul grupului de lobby din industria ospitalităţii UKHospitality, a salutat aceste anunţuri. "Măsurile anunţat astăzi sunt extrem de pozitive şi ar trebui să ofere multor firme din sectorul nostru un ajutor binevenit", a spus Kate Nicholls.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO