Britanicii care traiesc in Germania ar putea primi cetatenie, pentru a ramane in UE. Propunerea vicecancelarului german


Ultimul update: Miercuri 06 Iulie 2016 08:20
Data publicarii: Duminica 03 Iulie 2016 09:05
Categorie: Stiri externe
brexit shutterstock

Germania ar trebui sa le ofere cetatenie tinerilor britanici care traiesc pe teritoriul sau, a declarat sambata vicencancelarul german si ministru al economiei Sigmar Gabriel, potrivit Reuters.
 

Marea Britanie a votat cu 51,9% in favoarea iesirii din Uniunea Europeana. Rezultatul referendumului a evidentiat mai multe falii, cum ar fi batrani vs. tineri sau Anglia si Tara Galilor vs. Scotia si Irlanda de Nord.

"De aceea nu ar trebui sa ridicam podul de legatura", a spus Gabriel la o conferinta europeana la Berlin a formatiunii sale, Partidul Social Democrat (SPD).

Vicecancelarul a mai afirmat ca Germania ar trebui sa se gandeasca la ce le-ar putea oferi tinerilor britanici si a adaugat ca SPD a fost intotdeauna in favoarea dublei cetatenii.

"Haideti sa oferim (cetatenie) tinerilor britanici care traiesc in Germania, Italia sau Franta, pentru a putea ramane cetateni ai UE", a spus el.

Si partidul Verzilor, aflat in opozitie, a cerut ca Germania sa faca astfel incat britanicii de pe teritoriul sau sa poata obtine obtine mai usor pasaport german.

Volker Bouffier, premier al landului Hessen - unde se afla capitala financiara a Germaniei, Frankfurt - a declarat pentru publicatia Welt am Sonntag ca 'un numar destul de mare de britanici' au aplicat pentru cetatenia germana dupa Brexit.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO