Britanicii au protestat in fata sediului BBC impotriva unui lider politic

×
Codul embed a fost copiat

Dezbatere cu scantei in Marea Britanie. Peste 500 de oameni
au incercuit sediul din Londra al televiziunii BBC, dupa ce au aflat ca liderul unui partid de extrema dreapta este invitat la o dezbatere televizata.

Strazile din jurul cladirii au fost blocate timp de cateva ore si cativa dintre manifestanti au reusit chiar sa patrunda in interior. N-au reusit insa, asa cum sperau, sa opreasca inregistrarea emisiunii.

Prima prezenta a lui Nick Griffin la o dezbatere difuzata de BBC a echivalat cu explozia unei bombe si a fost de-ajuns ca sa provoace aceasta manifestatie. Controversatul lider al Partidului National Britanic a negat in trecut Holocaustul si a fost condamnat pentru ura rasiala.

In ciuda politistilor mobilizati sa calmeze spiritele, aproximativ 25 de oameni au reusit sa patrunda in cladire, insa nu au ajuns si pana in studio, asa ca emisiunea "Question Time" s-a desfasurat in conditii normale.

Conducerea BBC a declarat ca o televiziune finantata din fonduri publice trebuie sa acorde spatiu tuturor partidelor politice. Partidul National Britanic a obtinut peste 6 procente la ultimele alegeri europene, reusind sa isi asigure doua scaune in Parlamentul European.

Citește și
Politie Turcia
Lupte de strada la Istanbul!
Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă la 2 Mai: „Ați fost la înmormântarea acesteia?”
Articol recomandat de sport.ro
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
FOTO A apărut îmbrăcată așa pe stadion, iar fanii au reacționat imediat
Citește și...
Traficul feroviar complet paralizat in Franta! E greva!
Traficul feroviar complet paralizat in Franta! E greva!

Francezii care au avut planuri de calatorie cu trenul si-au vazut programul dat peste cap de o greva generala.

Lupte de strada la Istanbul!
Lupte de strada la Istanbul!

Cateva mii de protestatari anti-globalizare s-au incaierat cu trupele speciale, la cativa pasi de cladirea care adaposteste sedinta comuna a Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International.

Recomandări
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: ”O înșelăciune”
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: ”O înșelăciune”

Premierul Marcel Ciolacu promite sancționarea comercianților care practică ”shrinkflation”, respectiv reducerea gramajului produsului, fără a i se scădea prețul.

Bunica Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, declarație zguduitoare:
Bunica Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, declarație zguduitoare: "Viața mea s-a terminat!". E așteptat verdictul instanței

Cea mai lungă zi din procesul lul Vlad Pascu, tânărul care a provocat teribilul accident din 2 Mai, a început, joi dimineață, la Mangalia.

Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.