BREXIT: Petiție care se opune suspendării Parlamentului, semnată de peste 1 milion de oameni


Ultimul update: Joi 29 August 2019 07:41
Data publicarii: Joi 29 August 2019 07:35
Categorie: Stiri externe
Brexit

Peste un milion de persoane au semnat o petiție care se opune deciziei premierului britanic Boris Johnson de a suspenda Parlamentul.

Această petiţie cere ca „Parlamentul să nu fie nici suspendat, nici dizolvat cel puţin până când" Brexitul va fi amânat sau anulat, informează AFP, citat de Agerpres.

Suspendarea parlamentului britanic până la 14 octombrie, anunţată de premierul Boris Johnson, este un „scandal constituţional'', a declarat miercuri preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow.

La rândul său, liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a afirmat că intenţia premierului Boris Johnson de a extinde vacanţa parlamentară până la 14 octombrie „o faptă reprobabilă şi o ameninţare pentru democraţia'' britanică.

Sunt consternat de nechibzuinţa guvernului Johnson, care vorbeşte despre suveranitate şi totuşi încearcă să suspende parlamentul pentru a evita analizarea atentă a planurilor sale pentru un lipsit de înţelepciune Brexit fără acord. Este o ameninţare pentru democraţia noastră'', a menţionat Jeremy Corbyn într-o declaraţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO