Boris Johnson: Putin este „complet panicat” de frica unei posibile revoluții pro-democratice în Moscova

boris johnson

Președintele Vladimir Putin este „complet panicat” de frica unei posibile revoluții în Moscova, susține premierul britanic Boris Johnson.

De ce a decis el să invadeze acest popor nevinovat? Nu credea cu adevărat că Ucraina va intra în NATO curând, știa perfect că nu exista niciun plan de a pune rachete pe pământul ucrainean”, a spus premierul.

Acesta a spus că lui Putin îi era frică de Ucraina din cauza presei libere, a alegerilor libere, a democrației și a piețelor deschise.

A fost îngrozit de efectul acelui model ucrainean asupra lui și asupra Rusiei. Și este într-o panică totală în legătură cu așa-numita revoluție din Moscova. De aceea încearcă atât de brutal să stingă flacăra libertății în Ucraina. Și de aceea este atât de vital să eșueze”, a adăugat Johnson.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 25. ONU: Cel puţin 902 civili au fost ucişi de la începutul războiului

copil refugiat
UNICEF: Copiii ucraineni refugiați sunt supuși unui risc major de trafic de persoane

UNICEF a avertizat că refugiații minori din Ucraina sunt supuși unui risc major de trafic de persoane și exploatare.

Vladimir Putin
Trei oligarhi evrei suspectaţi de legături cu preşedintele Putin şi-au dat demisia dintr-o organizaţie filantropică

Trei oligarhi evrei suspectaţi de legături cu preşedintele rus Vladimir Putin şi-au dat demisia dintr-o organizaţie filantropică importantă, pe care au înfiinţat-o, după ce au fost afectaţi de sancţiuni în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

zelenski, putin
Moscova acuză Kievul că planifică să însceneze un atac asupra unor facilităţi diplomatice

Moscova a acuzat Kievul sâmbătă seara că plănuieşte să însceneze un atac asupra unor facilităţi ce găzduiesc diplomaţi occidentali în Lvov, oraş din vestul Ucrainei.

mama copil
O mamă din Ucraina și-a protejat fiica în fața bombardamentelor cu propriul trup

O mamă și-a acoperit fetița în vârstă de o lună cu propriul trup atunci când casa lor din Kiev a fost bombardată.

zelenski
Nestle, criticată de Zelenski pentru că nu se retrage din Rusia. Reacția companiei

Președintele Zelenski a criticat firmele elvețiene care au ales să-și continue afacerile în Rusia.

Artem Datsishin
Un fost partener de dans ucrainean al Alinei Cojocaru a murit în bombardamentele rușilor. Mesajul emoționant al româncei

Artem Datsishin, un dansator de balet de la Opera Națională din Ucraina, a murit după ce a fost rănit în bombardamentele Rusiei.

Ucraina, razboi
Război în Ucraina, sinteza celor mai noi evenimente. Rușii nu reușesc să facă progrese

Bombardamentele Rusiei continuă să distrugă țara vecină, dar trupele Kremlinului încă nu reuşesc să îşi revendice vreo victorie importantă. 

Zelenski și Putin
Ministrul turc de Externe spune că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord de pace

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, afirmă că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord pe subiecte "critice", el exprimându-şi speranţa într-o încetare a focului dacă cele două părţi nu vor da înapoi de la progresele obţinute până acum.

soldati rusi, Rusia, Ucraina
14.700 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul războiului, susține armata Ucrainei

Forţele armate ucrainene au revizuit bilanţul pierderilor estimate provocate Rusiei, anunţă Kyiv Independent, potrivit News.ro. 14.700 de soldaţi ruşi ar fi decedat de la 24 februarie până în prezent.  

Andrey Paliy
Un ofiţer superior al marinei ruse a fost ucis, susţine Ucraina

Autorităţile din Ucraina anunţă că a fost ucis în timpul ostilităţilor un ofiţer superior de navă rus, potrivit BBC, scrie News.ro. 

Papa Francisc
Papa Francisc imploră comunitatea internaţională să pună capăt acestui război abject

Papa Francisc a implorat comunitatea internaţională să se angajeze pentru a pune capăt războiului din Ucraina, pe care l-a calificat drept abject şi un masacru absurd, după rugăciunea Angelus rostită duminică în piaţa San Pietro, relatează EFE

razboi
O ucraineancă, mamă a patru copii, a povestit cum a primit bani de la un român într-o benzinărie

O ucraineancă, mamă a patru copii, care se afla în tranzit în România, a povestit pe Facebook cum un bărbat român i-a dat 200 de lei ca să o ajute, într-o benzinărie din Moieciu.

Citește și...
Boris Johnson: Vestul a făcut o greșeală teribilă cu Putin. Dependența de gazul rusesc l-a încurajat să bombardeze civili
Boris Johnson: Vestul a făcut o greșeală teribilă cu Putin. Dependența de gazul rusesc l-a încurajat să bombardeze civili

Occidentul a făcut o ”greșeală teribilă” lăsându-l pe Putin ”să scape” după anexarea Crimeei în 2014 și a devenit apoi ”mai dependent” de resursele rusești, a spus Boris Johnson. Iar această dependență l-a încurajat să bombardeze civili, mai crede el.

 

SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie doresc să crească preţul pe care să-l plătească Rusia
SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie doresc să crească preţul pe care să-l plătească Rusia

Preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi prim-ministrul britanic Boris Johnson sunt „hotărâţi să continue să crească costurile" impuse Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei, potrivit AFP.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.