Boris Johnson dorește alegeri anticipate. În ce dată ar urma să aibă loc

Ultima actualizare: 24-10-2019 23:05

Prim-ministrul britanic Boris Johnson plănuiește să ceară Parlamentului aprobarea unor alegeri generale anticipate în data de 12 decembrie, pentru a depăși impasul Brexit.

Alegerile generale în Marea Britanie sunt programate pentru anul 2022. 

„Avem un acord bun pentru Brexit. Pentru prima dată în trei ani și jumătate, Parlamentul a votat pentru susținerea unei căi de ieșire din UE, cu acordul pe care l-am făcut împreună cu prietenii și partenerii noștri, dar din păcate, au votat și să amâne aprobarea finală a acordului pe care îl susțin”, a declarat joi Boris Johnson, conform AP.

„Cred că prietenii noștri din UE vor răspunde cererii Parlamentului prin acordarea unei amânări, lucru pe care nu îl doresc deloc”, a spus Johnson.

„Așadar, modul în care putem rezolva Brexit, în care putem fi rezonabili cu Parlamentul dacă vor cu adevărat mai mult timp să studieze acordul acesta excelent, este să le dăm acest timp. Dar trebuie să fie de acord cu convocarea de alegeri generale în data de 12 decembrie”, a adăugat prim-ministrul britanic.

Boris Joshnson a mai încercat de două ori să convoace alegeri anticipate, dar nu a obținut aprobarea Parlamentului.

Reacția lui Jeremy Corbyn, liderul opoziției

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a transmis că susține convocarea alegerilor anticipate, dar doar în cazul în care opțiunea unui Brexit fără acord este complet înlăturată.

Boris Johnson i-a transmis lui Corbyn prin intermediul unei scrisori că preferă varianta unei amânări de scurtă durată, „până în 15 sau 30 noiembrie”.

„Luați de pe masă varianta unui Brexit fără Acord și vom susține complet alegerile anticipate”, a spus Corbyn.

„Am cerut alegeri anticipate încă de ultima dată, pentru că această țară are nevoie de asta ca să se descurce cu injustiția socială- dar trebuie să dispară varianta unui Brexit fără acord”, a adăugat liderul laburist.

„Uniunea Europeană va decide mâine dacă va acorda o amânare, apoi putem decide și noi”, a transmis Jeremy Corbyn.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO