Boris Johnson, despre alegerile anticipate din Marea Britanie: „Vor fi dure”

Ultima actualizare: 30-10-2019 11:03
boris johnson
AFP

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că este pregătit să lupte în alegerile generale anticipate, care vor avea loc în data de 12 decembrie.

Boris Johnson speră ca alegerile să îi ofere un mandat „proaspăt” pentru acordul Brexit și să pună capăt blocajului din Parlament, care a provocat amânarea ieșirii din Uniunea Europeană până la data de 31 ianuarie, relatează BBC.

Prim-ministrul a declarat în cadrul unei întâlniri a Partidului Conservator că este momentul ca țara „să se unească și să finalizeze Brexit”.

„Vor fi alegeri dure și vom face cât de bine putem”, a adăugat Boris Johnson.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a declarat că alegerile anticipate oferă „o oportunitate unică într-o generație” pentru a transforma țara.

Parlamentarii britanici au aprobat marți seară legislația care îi permite lui Boris Johnson să convoace alegeri anticipate în data de 12 decembrie.

Textul a fost adoptat cu o majoritate covârşitoare de 438 de voturi pentru (20 împotrivă) în Camera Comunelor, care anterior respinsese un amendament al opoziţiei laburiste ce stabilea data votului la 9 decembrie.

Se aşteaptă ca textul să primească susţinere şi în Camera Lorzilor înainte de 6 noiembrie, când parlamentul trebuie dizolvat pentru a respecta termenele legale care guvernează convocarea alegerilor în Regatul Unit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO