Boris Johnson critică rasismul „josnic” de la meciul de fotbal Anglia-Bulgaria

15-10-2019 15:30

boris johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a criticat marți actele rasiste ale fanilor bulgari la adresa unor jucători de culoare ai echipei de fotbal a Angliei, în meciul cu Bulgaria din preliminariile EURO 2020.

Boris Johnson a cerut luarea de măsuri dure în urma acestui incident, relatează Agerpres.

„Rasismul pe care l-am văzut şi auzit ieri seară a fost josnic şi nu are ce căuta în fotbal”, se menționează într-un comunicat al Downing Street.

„Noi susţinem apelurile Federaţiei Engleze de Fotbal în favoarea unei anchete urgente, urmată de sancţiuni ferme”, se mai arată în comunicat

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat luni seara că va cere UEFA să ancheteze manifestările rasiste ale fanilor bulgari faţă de unii jucători ai naţionalei Albionului, în meciul câştigat de Anglia cu 6-0 contra Bulgariei.

„Vom cere UEFA o anchetă urgentă asupra acestor fapte”, a precizat Federaţia engleză (FA), subliniind că este în mod trist conştientă de faptul că nu e prima oară când jucătorii săi sunt vizaţi de insulte rasiste.

Şi în meciul cu Muntenegru, jucătorii englezi au fost ţinta unor strigăte de maimuţă.

Meciul Bulgaria - Anglia a fost întrerupt pentru scurt timp în două rânduri de arbitrul croat Ivan Bebek în prima repriză, însă oficialul nu a decis să trimită echipele la vestiare, cum prevede protocolul, după o primă întrerupere pe motive de manifestări rasiste.

O parte a publicului de pe stadionul ''Vasil Levski'', arenă deja afectată de sancţiunile UEFA, cu un sector de 5.000 de locuri închis după manifestări rasiste la partida cu Kosovo, i-a insultat rasist pe jucătorii de culoare din echipa Angliei, fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO