Un canadian a amenintat ca detoneaza o bomba intr-un avion de linie. Trupele speciale au intervenit la bordul aeronavei

Ultima actualizare: 29-07-2014 07:08

O echipa de interventii SWAT din Canada a luat cu asalt un avion de pasageri, pe aeroportul Pearson din Toronto, din cauza unui barbat care ameninta ca arunca aeronava in aer, relateaza CNN.

Pasagerii unui zbor international s-au trezit inspaimantati cu fortele speciale ale politiei canadiene peste ei. Agentii au navalit pentru a-l imobiliza pe unul dintre calatori, care a facut scandal si a amenintat ca detoneaza o bomba. Un alt pasager a filmat momentul arestarii.

O echipa speciala a politiei canadiene a patruns in avionul oprit pe pista aeroportului din Toronto. Era cautat un anume Ali Shahi, cetatean canadian, in varsta de 25 de ani, care amenintase ca arunca aeronava in aer. Avionul cu 189 de oameni la bord decolase spre capitala republicii Panama, dar, dupa 45 de minute de zbor, a facut cale intoarsa, la Toronto, escortat de doua supersonice de lupta F16, ale armatei SUA.

Unul dintre pasageri, Bettina Bathe, statea pe scaunul din fata celui care a provocat totul. "Cand insotitoarea de zbor a trecut prin dreptul nostru, cam la o jumatate de ora de la decolare, el a inceput sa urle la ea, furios ca tigarile sunt atat de scumpe in Canada. Spunea ca uraste Canada, apoi a inceput sa ameninte, in timp ce gesticula: Vreau sa arunc in aer Canada."

Atunci, pilotii au intors avionul din drum, iar autoritatile au declansat procedurile standard pentru cazurile cand e amenintata siguranta unei aeronave, inclusiv ridicarea in aer a avioanelor de lupta. Cand a fost arestat si s-a vazut cu catuse la maini, pasagerul turbulent a inceput sa implore iertare si spunea ca n-a vorbit serios, el iubeste Canada. Ramane de vazut daca il va convinge pe judecator.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO