BLACK FRIDAY in Statele Unite. Americanii au stat ore intregi la coada pentru reduceri de pana la 80%

Ultima actualizare: 01-12-2014 06:57

Milioane de americani si-au incheiat Ziua Recunostintei in magazine. Pentru prima oara, unele dintre marile lanturi au dat inca de joi startul la Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din an.

Studiile arata ca anul acesta clientii intentioneaza sa cheltuiasca mai mult decat anul trecut. O multime de cumparatori a navalit joi seara in celebrul Macy's din New York. Este unul dintre magazinele care au decis sa "fure startul" si sa inceapa mai devreme ziua reducerilor.

In alte locuri, sute de amatori de chilipiruri si-au petrecut o buna parte din Ziua Recunostintei la cozi, in locul traditionalei mese cu familia si prietenii.

Ca sa treaca mai repede timpul, unii si-au gasit ocupatii... artistice. Pe toti ii ambitioneaza reducerile de 80% la electronice, haine, cosmetice si jucarii.

"Au lucruri mai ieftine, e bine sa faci cumparaturile de Ziua Recunostintei", a spus un client.

"Suntem incantati ca parintii sunt dispusi sa cheltuiasca. Vor cheltui mult pentru copii, de acum si pana la Craciun..", a spus Richard Barry, reprezentant de magazin.

La fel de adevarat este ca unii dintre ei vor sa evite inghesuiala din magazine si prefera sa comande online.

"In timpul mesei de Ziua Recunostintei, atunci cand unul dintre invitati isi ia telefonul si butoneaza, sunt sanse mari sa isi faca cumparaturile de Craciun.. Putem sa le numim cumparaturi pe ascuns", a spus directorului unui site de cumparaturi.

Comerciantii se asteapta la un volum de vanzari extraordinar si, implicit, la castiguri record. Anul trecut, Vinerea Neagra a adus incasari de peste 12 miliarde de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO