Bilantul victimelor din Anglia a crescut la 3. Londonezii s-au organizat in grupuri de autoaparare

Ultima actualizare: 08-11-2012 11:37

Marea Britanie ramane in stare de alerta, dupa cele mai grave incidente de strada din ultimele decenii. Daca la Londra situatia a fost ceva mai calma, in alte orase s-au inregistrat iarasi lupte intre bande de tineri si fortele de ordine.

Din pacate a crescut si bilantul victimelor. Trei barbati au murit la Birmingham, dupa ce au fost loviti in plin de masina unor scandalagii care fugeau de politistii.

Victimele faceau parte din cordoanele de veghe infiintate de localnici ca sa-si protejeze casele si magazinele de hoti.

In a patra noapte de violente, haosul a mai pus stapanire pe un oras britanic. Metropola industriala Manchester a fost scena celor mai grave incidente care s-au petrecut acolo in ultimii 30 de ani.

Din fericire, daca putem spune asa, tinerii s-au concentrat pe furtul de haine si electronice, asa ca nu s-au mai repetat incendii devastatoare ca cele din capitala.

Politia a reusit sa restabileasca ordinea in zori, dupa ce a arestat 47 de turbulenti. Violente s-au inregistrat si in alte orase: Nottingham, Bristol si Liverpool.

La Londra, locuitorii cartierelor afectate de explozia de violenta, au spus "Destul" si s-au organizat in patrule civile, ca sa-i ajute pe politisti.

Oamenii s-au anuntat toata noaptea unii pe altii, daca apareau grupuri de huligani, in cartierele lor.

Un alt pas spre normalitate s-a facut cand localnicii s-au folosit de retelele de socializare, exact ca huliganii, si s-au adunat inarmati cu maturi si galeti sa stranga mizeria de pe strazi.

In schimb, primarul Londrei, intors din vacanta mult prea tarziu pentru gustul localnicilor, a fost primit cu huiduieli.

Puse la zid pentru reactia intarziata si anemica, autoritatile sustin ca cel putin acum situatia este sub control si ca zecile mii de politisti vor ramane pe strazi si in zilele urmatoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO