Bilantul furtunii "Christian", care a lovit Europa: cel putin 13 morti, zeci de zboruri anulate

×
Codul embed a fost copiat

Prima furtuna serioasa a sezonului in Europa a lasat in urma cel putin 13 morti, cei mai multi in Marea Britanie si Germania. Peste 530.000 de locuinte au ramas fara curent electric.

Marea Britanie s-a confruntat luni cu cea mai puternica furtuna din ultimii cinci ani, care a provocat moartea a cel putin patru persoane.

Aceste intemperii s-au mai soldat cu un mort in Franta, trei in Germania, unul in Danemarca si doi in Olanda. Furtuna "Christian" a parasit Marea Britanie in timpul zilei indreptandu-se catre Olanda, Danemarca si nordul Germaniei.

In Marea Britanie, o adolescenta in varsta de 17 ani, surprinsa in somn in casa sa din prefabricate, si un barbat in varsta de aproximativ 50 de ani, blocat in masina sa, au murit dupa caderea unui copac. Corpul unui barbat si al unei femei au fost apoi descoperite in cursul dupa-amiezii in daramaturile a trei case care s-au prabusit din cauza unei explozii cauzate de spargerea unei conducte de gaz avariata de furtuna.

Un baiat in varsta de 14 ani era dat disparut in Sussex dupa ce a fost luat de curenti duminica dupa-amiaza in timp ce se juca in valuri cu prietenii.

Citește și
roata din liverpool lovita de fulger
Momentul in care un fulger loveste "Roata din Liverpool" surprins de cel mai norocos fotograf
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In Olanda, un tanar in varsta de 22 de ani a murit luni la spital din cauza ranilor grave la cap, fiind lovit de creanga unui copac in comuna Veenendaal (centru), conform postului de televiziune regional RTV din Utrecht.

Bilantul victimelor in Olanda s-a ridicat astfel la doua, o femeie fiind omorata anterior in cursul zilei de caderea unui copac la Amsterdam, conform politiei. Acestia au sfatuit populatia sa ramane in case.

In Danemarca, un barbat a fost ucis de o caramida proiectata in momentul prabusirii unui imobil la 60 de kilometri nord-vest de Copenhaga.

Majoritatea trenurilor daneze au fost oprite si aproape 500 de pasageri erau blocati in interiorul a 35 de avioane pe aeroportul international din Copenhaga din cauza rafalelor puternice de vant care impiedicau instalarea pasarelelor pentru a permite debarcarea.

In Germania, o soferita, un barbat in varsta de 39 de ani si un copil au murit in accidente de masina cauzate de caderea arborilor la Gelsenkirchen, in vest, si in Saxonia Inferioara (nord-vest). Doi copii au fost de asemenea raniti.

In Franta, o femeie in varsta de 47 de ani a fost luata luni dimineata de valuri la Belle-Ile (vest) iar corpul sau a fost descoperit pe o plaja cateva ore mai tarziu. Aproximativ 460.000 de case au fost private de electricitate in Marea Britanie si 75.000 in Franta.

La ora 18:00 GMT, (20:00, ora Romaniei), 166.000 de case britanice erau inca fara curent electric. Centrala nucleara britanica Dungeness B Power (sudul Angliei) a fost oprita pentru scurt tmp ca masura de precautie.

Palatul Buckingham din Londra a pierdut si el cateva tigle, iar doua ferestre au fost sparte. Regina nu se afla in palat in timpul trecerii furtunii. Majoritatea trenurilor deservind capitala care veneau din sudul sau din vestul Angliei au fost anulate luni dimineata.

Circulatia acestora a ramas perturbata pe durata intregii zile. In jur de 130 de zboruri, adica 10 la suta din traficul zilnic, au fost anulate pe aeroportul Heathrow.

In Franta, vantul a suflat cu viteze de pana la 147 de kilometri pe ora la capul Gris-Nez (nord). Transporturile maritime, rutiere si feroviare au cunoscut perturbari. In Germania, circulatia trenurilor regionale in Schleswig-Holstein, la granita cu Danemarca, a fost intrerupta luni dupa-amiaza iar cea din Mecklemburg-Vorpommem, in apropuiere de Polonia si marea Baltica, a fost perturbata.

Perturbarile au fost de asemenea semnalate la Hamburg, al doilea oras german, precum si asupra legaturilor feroviare intre Hamburg si Berlin sau Hanovra si Berlin.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Marea Britanie si vestul Frantei, lovite de o furtuna puternica. Zeci de zboruri anulate pe Heathrow
Marea Britanie si vestul Frantei, lovite de o furtuna puternica. Zeci de zboruri anulate pe Heathrow

Marea Britanie s-a confruntat, luni dimineata, cu cea mai grava furtuna din ultimii zece ani, un baiat fiind dat disparut in Sussex (sud), iar in Franta aproximativ 30.000 de persoane au ramas fara curent electric, relateaza AFP.

Momentul in care un fulger loveste
Momentul in care un fulger loveste "Roata din Liverpool" surprins de cel mai norocos fotograf

O furtuna care a lovit zilele trecute orasul Liverpool a oferit una dintre cele mai spectaculoase imagini vazute in aceasta toamna.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.