Bilantul accidentului de la parcul de distractii din Taiwan a ajuns la 500 de raniti. Aproape 200 sunt in stare grava

Ultima actualizare: 01-07-2015 07:12
Taiwan, accident

O explozie survenita sambata intr-un parc acvatic din Taiwan s-a soldat cu peste 500 de raniti, dintre care 200 grav, cand o pulbere colorata proiectata asupra multimii a luat foc, indica ultimul bilant comunicat duminica de catre autoritati.

Potrivit directorului adjunct pe probleme sanitare din orasul New Taipei, situat in apropiere de capitala taiwaneza, 509 persoane au fost ranite in explozie, dintre care 188 in mod grav. Bilantul creste pe masura ce persoanele ranite se prezinta chiar ele la spital.

Bilantul anterior era de peste 200 de persoane, dintre care mai mult de 90 in stare grava.

''Explozia si incendiul au fost provocate de jeturile de pulbere. Aceasta s-ar fi putut declansa de la caldura spoturilor luminoase de pe scena'', a explicat un purtator de cuvant al pompierilor din localitatea New Taipei.

Explozia a avut loc in timp ce sute de persoane se aflau in parcul de distractii acvatice ''Formosa Fun Coast'', din localitatea situata in apropiere de capitala taiwaneza.

Televiziunea locala a aratat imagini cu scena in flacari si cu o multime ce incerca sa fuga, oamenii fiind imbracati doar in costume de baie si acoperiti de pulbere colorata.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO