Bilant tragic in Pakistan: 53 de morti si aproape 300 de raniti

Dată publicare: 21-09-2008 00:00
Dată actualizare: 29-04-2012 03:56


Atentat, explozie

Explozii devastatoare au zguduit din temelii un hotel de lux din Islamabad. Printre cei ucisi se afla si ambasadorul ceh. De asemenea, este dat disparut si un diplomat danez.

Martorii au descris scene surprinse in iad. Oaspetii si membrii personalului fugeau care incotro, plini de sange si de praf.

Diplomatul ceh, casatorit si tata a doi copii, locuia singur in hotelul din Islamabad. La cinci minute dupa explozie, a raspuns la telefon spunand ca este teafar si nevatamat. Dupa cateva momente a sunat din nou, pentru ultima oara, cerand ajutor.

Zadarnic, insa. Camionul-capcana a intrat in bariera de securitate si a explodat ca o uriasa bomba pe roti. Terorsitul kamikaze a deturnat intati o cantitate mica de explozibil si, cand a vazut ca nu mai poate inainta, a aruncat in aer si restul incarcaturii.

Analistii au declarat ca acest atentat e un teribil avertisment pe care teroristii din Al Qaeda il dau atat Pakistanului, cat si Statelor Unite, pentru ca luptatorii lui Osama ben Laden sunt vanati fara ragaz in muntii de la granita dintre Pakistan si Afganistan.

Sursa: Pro TV

Explozie in Pakistan!

VIDEO PROTVPLUS.RO