Bernie Sanders si Hillary Clinton, cate o victorie in statele Oregon si Kentucky, la alegerile prezidentiale primare

18-05-2016 07:35

hillary clinton agerpres

Candidata la investitura prezidentiala democrata Hillary Clinton a suferit o infrangere marti in fata contracandidatului sau Bernie Sanders in alegerile primare din statul american Oregon, rezultat care insa nu-i afecteaza statutul de favorita, scrie AFP

Dar victoria senatorului din Vermont, anuntata de canalele media americane, o impiedica pe Hillary Clinton sa se reorienteze pe deplin spre duelul care o asteapta cu candidatul republican Donald Trump.

In schimb, candidata democrata ar fi castigat marti, cu o mica diferenta fata de Sanders, alegerile primare in statul Kentucky.

Hillary Clinton se plaseaza putin inaintea lui Bernie Sanders in alegerile primare prezidentiale democrate din Kentucky (sud-estul SUA) dupa numararea a 99% din voturi marti seara, informeaza Reuters.

Cursa stransa este inca o demonstratie a modului in care sunt divizati democratii in aceste alegeri pentru nominalizarea candidatului partidului pentru alegerile prezidentiale prevazute in noiembrie.

Kentucky nu a fost considerat un teren favorabil pentru Clinton, dupa ce alegerile primare din statele vecine Virginia de Vest si Indiana au fost castigate de Sanders. Capacitatea lui Clinton de a stavili o infrangere rasunatoare in Kentucky ii da acum un moment de respiro in cursa acestor alegeri ce se incheie pe 7 iunie, pentru a-si indrepta atentia spre prezumtivul candidat republican la alegerile generale din noiembrie Donald Trump, noteaza Reuters.

Pe de alta parte, potrivit agentiei de presa DPA, Hillary Clinton si Bernie Sanders erau blocati marti intr-o cursa stransa in alegerile primare din statul Kentucky.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO