Berlusconi compara cazul sau cu cel al Iuliei Timosenko: "Voi putrezi in inchisoare"

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi, condamnat la inchisoare in dosarul Mediaset, a comparat situatia lui judiciara cu cea a fostului premier ucrainean Iulia Timosenko, aflata in detentie dupa un proces catalogat drept politic.

El spune ca a fost avertizat in acest sens de presedintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Avocatii imi spun ca viitorul meu este sumbru. Voi putrezi in inchisoare. Si, dupa cum demonstreaza cazul Iuliei Timosenko, dupa multe proteste, chiar si rezistenta fata de aceste evenimente se calmeaza", a declarat Berlusconi, citat de ziarul Corriere della Sera.

Presedintele rus "Vladimir Putin m-a avertizat ca voi fi pus sa platesc... Mi-a spus ca voi avea soarta Iuliei Timosenko", a continuat Berlusconi, care este prieten cu liderul Rusiei.

Iulia Timosenko se afla in detentie fiind condamnata, in octombrie 2011, la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, dupa ce, in calitatea de premier, a semnat acorduri cu Rusia in domeniul gazelor care ar fi fost dezavantajoase pentru Ucraina. Consiliul Europei a cerut eliberarea liderului opozitiei ucrainene, iar condamnarea sa este considerata una cu caracter politic.

Citește și
Silvio Berlusconi
Criza politica in Italia. Ministrii partidului lui Silvio Berlusconi si-au prezentat demisiile
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Silvio Berlusconi trebuie sa ispaseasca un an de inchisoare in dosarul Mediaset, dar probabil va fi plasat in arest la domiciliu sau va efectua munca in folosul comunitatii. Berlusconi, 77 de ani, fusese condamnat in prima instanta si in apel la patru ani de inchisoare pentru frauda fiscala, cu o interdictie de cinci ani privind detinerea de functii publice. Pedeapsa de condamnare la inchisoare a fost confirmata de instanta suprema, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sanctiunii suplimentare, cea de interzicere a functiilor publice.

In privinta condamnarii la inchisoare, trei din cei patru ani beneficiaza de o amnistie, astfel ca Berlusconi ar avea de executat doar un an. In contextul varstei inaintate, avocatii fostului premier italian au anuntat ca acesta opteaza pentru munca in folosul comunitatii.

Cazul se refera la achizitionarea de catre trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a aproximativ 3.000 de filme produse de companii precum Paramount si Fox.

Trustul Mediaset, apartinand familiei lui Silvio Berlusconi, a fost gasit vinovat ca a cumparat drepturi de difuzare, in intervalul 1995 - 1998, la preturi majorate intentionat, prin intermediul unor companii offshore, in scopul comiterii unor fraude fiscale.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
O comisie parlamentara speciala propune excluderea lui Silvio Berlusconi din Senatul Italiei
O comisie parlamentara speciala propune excluderea lui Silvio Berlusconi din Senatul Italiei

Comisia pentru Imunitati si Alegeri a Senatului italian propune retragerea statului de senator in cazul lui Silvio Berlusconi, condamnat la un an de inchisoare in dosarul Mediaset.

Criza politica in Italia. Ministrii partidului lui Silvio Berlusconi si-au prezentat demisiile
Criza politica in Italia. Ministrii partidului lui Silvio Berlusconi si-au prezentat demisiile

Ministrii care fac parte din partidul Poporul Libertatii (PdL, centru-dreapta) au decis sa isi prezinte demisia, a anuntat sambata seara un purtator de cuvant al vicepremierului Angelino Alfano, liderul formatiunii, relateaza AFP.

<b>Vladimir Putin</b>: Berlusconi nu ar fi avut probleme cu justitia daca era homosexual
Vladimir Putin: Berlusconi nu ar fi avut probleme cu justitia daca era homosexual

Fostul premier italian Silvio Berlusconi nu ar fi avut probleme cu justitia daca ar fi fost homosexual si nu i-ar fi placut sa cucereasca femei, a apreciat joi presedintele rus, Vladimir Putin, intr-o interventie avuta la Forumul de la Valdai.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.