Berlinul este pregatit sa timita rachete NATO de tip Patriot la frontiera siriana


Ultimul update: Marti 20 Noiembrie 2012 01:19
Data publicarii: Sambata 17 Noiembrie 2012 17:00
Categorie: Stiri externe
Rachete

Germania este pregatita sa trimita rachete de tip Patriot in Turcia, in cadrul unui ajutor NATO destinat frontierei turco-siriene, insa doar dupa ce Ankara va formula o solicitare oficiala in acest sens

Armata germana, Bundeswehr, prevede sa mobilizeze pana la 170 de militari si una-doua baterii de rachete de tip Patriot in cadrul acestei misiuni NATO.

Ministerul german al Apararii a anuntat sambata ca mai intai este necesar un mandat NATO pentru ca Berlinul sa examineze un asemenea angajament.

Pana in prezent, nu exista o solicitare oficiala din partea Turciei, a subliniat un purtator de cuvant al ministerului, la Berlin.

Potrivit Süddeutsche Zeitung, Ankara ar urma sa adreseze o solicitare oficiala in acest sens luni.

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a anuntat luni ca Alianta Nord-Atlantica este pregatita sa furnizeze asistenta Turciei, o tara membra a organizatiei, in cazul in care conflictul din Siria se apropie de teritoriul sau.

Turcia a anuntat saptamana trecuta ca poarta negocieri cu NATO cu privire la rachete de tip Patriot, dar fara sa prezinte o cerere oficiala.

Forte siriene si rebeli au fost implicati in lupte dure si sangeroase, in apropierea unui oras de la frontiera turco-siriana.

Mii de sirieni s-au refugiat in Turcia, care a consolidat apararea de-a lungul acestei frontiere instabile.

Sursa: Mediafax

Tags: germania, nato, rachete,

VIDEO PROTVPLUS.RO