Benjamin Netanyahu: "Daca atacam Iranul, la 5 minute dupa, se va raspandi un sentiment de usurare"

31-10-2012 16:29

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, apreciaza ca in cazul unui atac al Israelului asupra instalatiilor nucleare iraniene, regiunea araba va fi usurata, deoarece Teheranul, potrivit lui, nu este popular, relateaza AFP.

In cazul unui atac israelian, "cinci minute dupa, in pofida a ceea ce isi imagineaza scepticii, cred ca un mare sentiment de usurare se va raspandi in regiune", a declarat el pentru saptamanalul francez Paris Match, aparut miercuri si citat de MEDIAFAX.

"Iranul nu este popular in lumea araba, nici mai departe de aceasta. Si unele regimuri vecine, precum si concetatenii lor, au inteles ca un Iran nuclear va fi un pericol pentru ei, nu numai pentru Israel", adauga premierul, care se afla intr-o vizita de doua zile in Franta.

In schimb, nu mentioneaza nicio tara la care ar face referinta.
Sanctiunile internationale impotriva Iranului "sunt dure, apasa incontestabil economia iraniana, dar, din nefericire, nu au intarziat cu nici un centimetru programul nuclear. Cum o stie? Pentru ca regimul iranian organizeaza vizite turistice la centrifugele sale", precizeaza oficialul israelian.

Intervievat cu privire la reuniunea sa de miercuri cu presedintele francez Francois Hollande, a anuntat ca vrea sa vada "cu el modalitati concrete de intensificare a sanctiunilor impotriva Iranului".

Marile puteri suspecteaza Teheranul ca vrea sa obtina bomba nucleara sub acoperirea unui program nuclear civil, ceea ce Iranul dezminte.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO