Benjamin Netanyahu acuza Iranul ca vrea sa "distruga statul evreu"

27-01-2014 23:07


Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni, cu prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, ca Iranul ca "vrea sa distruga statul evreu", relateaza AFP.

"Chiar si astazi, cand s-a ajuns la un consens privind necesitatea de a impiedica aparitia unui nou Holocaust, comunitatea internationala nu denunta regimul (iranian), care indeamna la distrugerea noastra", a afirmat Netanyahu, citat intr-un comunicat.

"Din contra, omul care reprezinta acest regim (Hassan Rohani) este primit cu bratele larg deschise. La indemnul clar al unei tari de a distruge statul evreu, lumea reactioneaza doar cu un zambet fortat", a criticat premierul israelian. De asemenea, Netanyahu a reiterat ca, in pofida unui acord international de a ingheta activitatile nucleare iraniene, "amenintarea persista".

"Trebuie sa impiedicam Iranul sa se doteze cu o arma nucleara", a subliniat el. Marti, premierul israelian declarase ca programul nuclear militar al Iranului "va fi oprit".

"Programul nuclear militar iranian trebuie oprit si va fi oprit", a declarat Netanyahu intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau canadian, Stephen Harper, aflat in vizita in Israel.

Acordul interimar dintre Teheran si marile puteri, incheiat la 24 noiembrie, pentru o perioada de sase luni, limiteaza activitatile nucleare ale Teheranului, in schimbul unei relaxari limitate a sanctiunilor care afecteaza economia iraniana. El urmeaza sa conduca la un acord global, care sa garanteze ca programul nuclear este exclusiv pasnic.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO