Barack Obama denunta atitudinea din ce in ce mai agresiva a Rusiei in estul Ucrainei

Ultima actualizare: 29-05-2015 06:55
barack obama - getty

Presedintele american Barack Obama a denuntat marti, in cadrul unei intrevederi la Casa Alba cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, atitudinea din ce in ce mai agresiva a Rusiei in estul Ucrainei, informeaza AFP.

Kievul si Occidentul acuza Rusia ca inarmeaza rebelii prorusi si ca ar fi desfasurat trupe in estul Ucrainei. In schimb, Moscova a negat intotdeauna orice implicare in conflictul care a facut peste 6.200 de morti incepand din aprilie 2014, admitand doar prezenta “voluntarilor” rusi care au plecat la lupta pe cont propriu, relateaza Agerpres.

Din Biroul Oval, presedintele Barack Obama a vorbit despre o perioada “dificila si importanta” pentru NATO.

“Am avut ocazia sa discutam despre situatia din Ucraina si atitudinea din ce in ce mai agresiva adoptata de Rusia”, a spus Obama.

Seful statului american si secretarul general al NATO au cerut tuturor partilor implicate sa respecte acordurile de la Minsk pentru a se pune capat conflictului armat dintre Kiev si separatistii prorusi. Incheiate in luna februarie, aceste acorduri prevad o incetare a focului si retragerea armamentului greu pentru crearea unei zone tampon intre beligeranti, insa lupte sporadice au loc in mod regulat in estul separatist.

Imprejurimile aeroportului din Donetk, care se afla din luna ianuarie sub controlul rebelilor dupa luni de lupte grele, raman in continuare unul dintre punctele fierbinti ale conflictului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO