Ban Ki-moon, mesaj de Ziua Nationala a Romaniei. Secretarul ONU a multumit functionarilor romani

Ultimul update: Luni 05 Decembrie 2016 07:21
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2016 11:25
Categorie: Internaţional
ban ki-moon

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, si-a exprimat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, aprecierea pentru progresul semnificativ inregistrat de Romania pe calea democratiei.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, si-a exprimat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, aprecierea pentru progresul semnificativ inregistrat de Romania pe calea democratiei, precum si pentru contributia tarii la eforturile ONU de promovare a pacii si securitatii in lume, a dezvoltarii durabile si drepturilor omului.

Ban a fost prezent joi seara, alaturi de presedintele Adunarii Generale a ONU, Peter Thomson, precum si ambasadori, diplomati si inalti oficiali ONU la receptia oferita Misiunea Permanenta a Romaniei la Natiunile Unite, se arata intr-un comunicat de presa trimis Agerpres.

Conform sursei citate, secretarul general al ONU a evidentiat, in mod deosebit, activitatea functionarilor romani din cadrul ONU, inclusiv a ofiterilor romani care isi risca vietile pentru asigurarea protectiei oficialilor ONU de nivel inalt.

In interventia sa, Presedintele Adunarii Generale a ONU, Peter Thomson, a aratat ca apreciaza in mod deosebit activismul Romaniei si gama remarcabila de angajamente asumate, la toate nivelurile, in cei 61 ani de la aderarea la Organizatie, precum si standardele profesionale inalte impuse de diplomatii si functionarii romani.

A mentionat, de asemenea, respectul de care Reprezentantul Permanent al Romaniei se bucura in cadrul comunitatii diplomatice din New York, fapt care l-a determinat sa il numeasca co-presedinte al complicatului proces de negocieri interguvernamentale privind reforma Consiliului de Securitate.

Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a explicat ca Romania va continua sa se dedice cu entuziasm misiunilor de pace, dezvoltare durabila si drepturile omului ale Natiunilor Unite.

'In contextul provocarilor globale multiple carora planeta noastra trebuie sa le faca fata, avem nevoie mai mult decat oricand ca ONU sa fie plasata in centrul sistemului multilateral. Romania crede cu tarie ca ONU poate si trebuie sa continue sa isi asume un astfel de rol central', a afirmat Jinga.

ban ki-moon Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

3.000 de militari, 250 de vehicule si 50 de aeronave. GALERIE FOTO cu parada de 1 Decembrie
3.000 de militari, 250 de vehicule si 50 de aeronave. GALERIE FOTO cu parada de 1 Decembrie
"Romania este un aliat de incredere in NATO". Mesajul secretarului de stat american John Kerry de Ziua Nationala a Romaniei
Hora romaneasca, in campusul Universitatii Essex. Coregrafia speciala cu care studentii nostri au celebrat Ziua Nationala
Hora romaneasca, in campusul Universitatii Essex. Coregrafia speciala cu care studentii nostri au celebrat Ziua Nationala
VIDEO PROTVPLUS.RO
Lideri ai lumii la un summit NATO în Bruxelles
New York Times: Donald Trump vrea să iasă din NATO. Cine l-a descurajat
Un copil de 2 ani a căzut cu tot cu „scoică” dintr-o mașină în mers. VIDEO
”Un râu de ciocolată” s-a vărsat pe o şosea din Arizona, dintr-un camion-cisternă. FOTO
Nike a lansat pantofii care îşi leagă singuri şireturile. Cum ”funcționează”. VIDEO
Furtună de zăpadă în Los Angeles. Autoritățile se tem de alunecări de teren
Prostituate românce exploatate în Italia de un preot. Cum funcționa rețeaua ”Madame”
trotineta electrica
Imagini incredibile pe autostradă. Viteza cu care a mers un bărbat pe o trotinetă electrică
Atac la un complex modern din Kenya. Explozii și focuri de armă
Un băiat de şase ani s-a dus la grădiniţă cu un pistol încărcat
Un partid din Germania ar putea fi supravegheat de servicii din cauza neonazismului
Oficial al armatei germane, acuzat de spionaj. Pentru ce ţară ar lucrat
Livrare bizară la sediul Guvernului britanic, înainte de votul privind Brexit