Ban Ki-moon, mesaj de Ziua Nationala a Romaniei. Secretarul ONU a multumit functionarilor romani

Dată publicare: 02-12-2016 11:25
Dată actualizare: 05-12-2016 07:21


ban ki-moon

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, si-a exprimat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, aprecierea pentru progresul semnificativ inregistrat de Romania pe calea democratiei.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, si-a exprimat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, aprecierea pentru progresul semnificativ inregistrat de Romania pe calea democratiei, precum si pentru contributia tarii la eforturile ONU de promovare a pacii si securitatii in lume, a dezvoltarii durabile si drepturilor omului.

Ban a fost prezent joi seara, alaturi de presedintele Adunarii Generale a ONU, Peter Thomson, precum si ambasadori, diplomati si inalti oficiali ONU la receptia oferita Misiunea Permanenta a Romaniei la Natiunile Unite, se arata intr-un comunicat de presa trimis Agerpres.

Conform sursei citate, secretarul general al ONU a evidentiat, in mod deosebit, activitatea functionarilor romani din cadrul ONU, inclusiv a ofiterilor romani care isi risca vietile pentru asigurarea protectiei oficialilor ONU de nivel inalt.

In interventia sa, Presedintele Adunarii Generale a ONU, Peter Thomson, a aratat ca apreciaza in mod deosebit activismul Romaniei si gama remarcabila de angajamente asumate, la toate nivelurile, in cei 61 ani de la aderarea la Organizatie, precum si standardele profesionale inalte impuse de diplomatii si functionarii romani.

A mentionat, de asemenea, respectul de care Reprezentantul Permanent al Romaniei se bucura in cadrul comunitatii diplomatice din New York, fapt care l-a determinat sa il numeasca co-presedinte al complicatului proces de negocieri interguvernamentale privind reforma Consiliului de Securitate.

Reprezentantul Permanent al Romaniei la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a explicat ca Romania va continua sa se dedice cu entuziasm misiunilor de pace, dezvoltare durabila si drepturile omului ale Natiunilor Unite.

'In contextul provocarilor globale multiple carora planeta noastra trebuie sa le faca fata, avem nevoie mai mult decat oricand ca ONU sa fie plasata in centrul sistemului multilateral. Romania crede cu tarie ca ONU poate si trebuie sa continue sa isi asume un astfel de rol central', a afirmat Jinga.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO