Vladimir Putin: Berlusconi nu ar fi avut probleme cu justitia daca era homosexual


Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2013 07:03
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2013 22:41
Categorie: Stiri externe
Vladimir Putin

Fostul premier italian Silvio Berlusconi nu ar fi avut probleme cu justitia daca ar fi fost homosexual si nu i-ar fi placut sa cucereasca femei, a apreciat joi presedintele rus, Vladimir Putin, intr-o interventie avuta la Forumul de la Valdai.

"Berlusconi este judecat pentru ca ii plac femeile. Daca ar fi fost homosexual, nimeni nu s-ar fi luat de el", a afirmat Putin, in fata unui panel de fosti lideri, printre care fostul presedinte al Comisiei Europene (CE) Romano Prodi sau fostul premier francez François Fillon.

Afirmatia lui Putin a provocat hohote de ras in randul audientei.

Forumul de la Valdai, organizat de agentia oficiala rusa RIA Novosti, reuneste in fiecare an fosti lideri politici, jurnalisti si experti straini si rusi in problematica Rusiei.

Vladimir Putin a promulgat la sfarsitul lunii iunie o lege care pedepseste "propaganda" homosexuala in fata minorilor.

Aceasta lege a fost denuntata de catre numerosi aparatori ai drepturilor omului din Rusia, deoarece formularea sa vaga lasa loc unei interpretari foarte extinse.

Totodata, legea a provocat un val de indignare in randul aparatorilor drepturilor homosexualilor, care au facut apel la boicotarea Jocurilor Olimpicede Iarna ce vor avea loc la Soci, in sudul Rusiei.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO