13 ani de inchisoare pentru romanul implicat in uciderea fiului presedintelui din Ciad

Dată publicare: 08-07-2011 10:03
Dată actualizare: 08-10-2012 17:50


Fiul presedintelui din Ciad ucis

Acuzat ca a participat in 2007, alaturi de alti patru barbati, la uciderea lui Brahim Deby, fiul presedintelui Ciadului, romanul Marin Cioroianu a primit cea mai dura pedeapsa din partea curtii cu Juri din Nanterre, informeaza AFP.

Marin Cioroianu, in varsta de 45 de ani, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare, desi si-a negat faptele de-a lungul procesului.

Dan Batoua (31 de ani), cel considerat organizatorul atacului, a primit 12 ani de inchisoare. Cea mai mica pedeapsa a fost pronuntata in cazul unui apropiat de-al victimei - Pierre-Claude Messi Ntsama (28 de ani), care va ispasi doar 5 ani de detentie, in timp ce un al cincilea barbat a fost achitat.

Avocatul general ceruse pedepse cuprinse intre 10 si 20 de ani, impotriva celor cinci acuzati.

In iulie 2007, Brahim Deby (27 de ani) a fost gasit in agonie, in parcarea cladirii de la periferia Parisului in care locuia. Cinci falsi politisti l-au atacat cu un pistol cu socuri electrice si i-au acoperit apoi corpul cu pudra de extinctor.

Fiul presedintelui Ciadului, care consumase droguri si alcool inainte de a fi atacat, a murit ca urmare a unei insuficiente respiratorii. Falsii oameni ai legii i-au furat din buzunare 50.000 de euro.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO