Avocat egiptean: ”Să violezi o femeie îmbracată provocator e o datorie națională”

Dată publicare: 01-11-2017 14:28
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


avocat egipt

Un avocat din Egipt a generat revoltă printre conaționali după ce a spus într-o dezbatare TV că a viola sau hărțui femei care poartă ținute sumare/ provocatoare este o ”datorie națională”.

Avocatul Nabih al-Wahsh a făcut declarația șocantă în urmă cu câteva săptămâni la canalul TV Al-Assema în timpul unei dezbatei legate de o propunere legislativă cu privire la prostituție, relatează euronews

Într-un fragment înregistrat din emisiune și publicat pe Youtube, avocatul întreabă: ”Ați accepta o fată mergând pe stradă în ținută sumară, să i se vadă pulpa piciorului? Să o violezi și hărțuiești este o datorie națională, patriotică”

Comentariul său a scandalizat, iar Consilul Național al femeilor a anunțat că va face plângere contra sa și a postului TV. De asemenea consiliul a rugat mass media să nu invite pentru declarații persoane care incită la violență contra femeilor.

Un studiu realizat în 2008 în Egipt arăta că 83% dintre femei au recunoscut că au fost hărțuite sexual, iar 62% dintre bărbați au admis că au hărțuit femei.

Sursa: Euronews


VIDEO PROTVPLUS.RO