Armata israeliană a atacat cu tancurile în Fâșia Gaza. Doi palestinieni au murit


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 27 Mai 2018 07:04
Categorie: Stiri externe
israel

Armata israeliană a anunțat că a lovit cu tancurile o țintă a grupării palestiniene Hamas, aflată în Fâșia Gaza.

Potrivit Haaretz, care citează ministerul israelian al apărării, doi palestinieni au fost uciși în urma acestui atac, iar altul este în stare gravă.

Brigăzile Al-Quds, care reprezintă aripa militară a organizației islamiste jihadiste, a anunțat că doi dintre combatanții săi au fost omorâți, duminică.

Armata israeliană a precizat că acest atac a fost declanșat după ce un dispozitiv exploziv care fusese amplasat în apropiere de granița dintre cele două state a explodat în timp ce era dezamorsat.

Armata israeliană nu a anunțat nicio victimă. 

Sâmbătă, aviaţia israeliană a tras cu rachete în Fâşia Gaza după ce 4 palestinieni au tăiat gardul despărțitor

Aviaţia militară israeliană a lovit sâmbătă la miezul nopţii obiective militare ale Hamas din sudul fâşiei Gaza, anunţă DPA din surse medicale şi de securitate, relatează Agerpres.

Avioanele au tras mai multe rachete asupra unei tabere de antrenament a aripii armate a Hamas de la vest de Rafah. În zona atacată au intervenit pompieri şi echipaje medicale, dar nu s-au raportat victime.

A fost atacată şi o ţintă la vest de Khan Younis.

Raidurile israeliene au avut loc după ce patru tineri palestinieni au tăiat gardul dintre Gaza şi Israel, la primele ore ale zilei de sâmbătă, şi au atacat un post militar israelian, apoi s-au întors în Gaza, conform relatărilor presei israeliene şi palestiniene preluate de DPA. Tot sâmbătă, un zmeu incendiar lansat din Gaza a provocat un incendiu de pădure în Israel.

La frontiera dintre Gaza şi Israel, tensiunea este ridicată de la sfârşitul lui martie, când palestinienii au început protestele cunoscute ca "marele marş al întoarcerii". Armata israeliană a ripostat de mai multe ori cu focuri de armă care au ucis cel puţin 116 palestinieni şi au rănit peste 13.000, potrivit medicilor.

Sursa: Agerpres Haaretz.com

VIDEO PROTVPLUS.RO