Avertismentul unui oficial rus: Rusia are dreptul de a instala arme nucleare in Crimeea

11-03-2015 15:21


crimeea

 Rusia are dreptul de a stationa arme nucleare in Peninsula Crimeea, care este teritoriu rus, afirma Mihail Ulianov, directorul Departamentului de neproliferare din Ministerul rus de Externe, citat de site-ul agentiei TASS.

"Nu am idee daca in acest moment sunt stationate arme atomice in Crimeea si nu am cunostinta de vreun plan in acest sens, dar Rusia poate face acest lucru", a spus Ulianov.

Generalul Serghei Karakaiev, comandantul Forelor Strategice ruse, afirma in decembrie 2014 ca Moscova nu intentioneaza sa instaleze armament strategic in Crimeea.

"Nu este necesar acest lucru. Raza de actiune a rachetelor balistice moderne permite lovirea tintelor oriunde in lume fara ca inamicul sa prezinte pericol pentru frontierele Rusiei", sublinia Karakaiev.

Rusia a avertizat marti ca va lua "contramasuri" fata de exercitiile NATO din Marea Neagra.

Alianta Nord-Atlantica a initiat marti manevre navale de rutina in Marea Neagra. La exercitiu participa crucisatorul american USS Vicksburg, patru fregate - NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (Romania), ITS Aliseo (Italia) - nava de alimentare germana FGS Spessart si un submarin turc.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO